Har känt mig lite vissen de senaste dagarna och nu har förkylningen brutit ut. Brukar faktiskt inte bli riktigt förkyld utan bara bara känna mig så där vissen som man känner sig innan. Hoppas bara att jag inte smittade allt för många på Zoopet Väst-träffen igår. Skulle egentligen åkt iväg och ridit en sväng idag men jag har bäddat ner mig i soffan med en kopp kaffe och en skål godis istället. (bra förkylningsmedicin! )

Den här förbaskade snön som ha trillat ner över Halmstad tycker jag inte riktigt om. Jag vill ju ha vår nu! Idag är det dessutom ca 4 plusgrader ute så det är bara blaskigt och äckligt... Nä, mer vår tack!

Fiskarna mår bra. Eller rättare sagt, alla utom en mår bra. Mina fyra skalarer håller sams för det mesta. Men när något av paren har lagt rom ska de förstås försvara den och då kan det hända att det blir lite småskavanker på fiskarna. För ett tag sedan fick en av skalarerna ett litet sår strax under ena gälen. Det verkar som att den fick några in bakterier eller nåt i såret för det har bara blivit större och "svampigare" för varje dag. Har tillsatt lite salt i vattnet (fast jag vet inte om det hjälper) och ska göra ett stort vattenbyte så fort jag känner mig lite piggare... Fisksår brukar annars läka riktigt bra men jag kanske har varit slarvig med vattenbyten... Får se om fisken blir bättre eller om den blir ett enda stor sår. Den är i alla pigg än så länge... Om den blir sämre får jag väl ta fram hammaren.

Till sist en liten bild på en av Christians rödmunstetror från Zoopet Väst-träffen igår. Jag vet att den är oskarp på huvudet men jag gjorde ju alla "fel" man kan göra när man fotar små snabba fiskar. Det vill säga ingen blixt, stor bländare (2,8), lång slutartid (1/20). Hmmm...jag lyssnade visst inte på experterna på fotokursen.
Bifogade filer