Nu är helgen snart över igen... Nu när jag har lärt mig arbetet så går dagarna relativt fort - fast helgen går nog ännu fortare. Idag har jag längtat tillbaka till skolan för första gången sedan vårterminen slutade. Fast det är fortfarande en månad kvar tills skolan börjar. Har tröstat mig med att i alla fall beställa böckerna till första delkursen...

Denna helgen har jag ägnat åt ridning och att göra saker som jag inte hunnit med under veckan (som att promenera, handla, tvätta kläder och bilen mm...)

Dagens ridtur blev minst sagt blöt. När vi skulle ge oss av idag på förmiddagen så hade det regnat rejält under natten/morgonen men det höll på att spricka upp och solen kikade fram. Dock fanns det en hel del oroväckande mörka moln på himlen. Vi beslutade oss ändå för att ta en ganska lång skogsrunda... Vägen vi skulle rida gick delvis i utkanten av kalhyggen och precis när vi var uppe på en höjd såg vi hur fruktansvärt mörkt det blivit på himlen. Riktigt mörkgråa åskmoln runt omkring oss... Om det skulle börja åska vill man helst inte sitta till häst uppe på en höjd på ett kalhygge - dessutom var det en bra bit tillbaka till stallet. Jag kan säga att vi höll ett ganska bra tempo på vägen hem... Det blev som tur var ingen åska - men väl ett riktigt ösregn. Kläderna var så blöta att man kunde krama ur dem efter bara en liten stund...

Vår nya bokhylla kom i början av veckan så nu har vi plats för alla böckerna (innan låg de i högar på golvet)... Ska bara försöka bli av med den gamla bokhyllan också. Vill helst inte köra den till soptippen eftersom det blir så himla bökigt. Vi har ingen dragkrok och bokhyllan får inte plats i bilen om man inte slår sönder den.... Får se om jag lyckas hitta någon som kan ta med sig den gamla... (inte kul att ha den stående i köket heller)

Fiskarna och räkorna simmar (och går) på som vanligt. Har varken haft tid eller lust att bry mig om dem speciellt mycket (jodå, de har fått mat och lite nytt vatten då och då... ). Igår slängde jag i en kvist (av bok) som har legat på min balkong en längre tid. Efter bara ett par minuter var det fullt av amanoräkor som satt på kvisten och kollade om det var något ätbart... Nyfikna djur det där... (var är alla räksmiliesar?? )

Nä, nu ska jag bege mig till köket och laga "kyckling i stark sås".