Jaha, här ska man försöka göra sig till och så går det självklart helt åt skogen....
Har funderat ett tag på att gör en fotoförstoring på canvasduk och förra veckan så bestämde jag plötsligt; nu skulle det ske! Bara att leta upp ett snyggt foto som man skulle kunna tänka sig att ha på väggen då...vilket var lättare sagt än gjort. Alla de bilder jag hittade var naturligtvis i för låg upplösning. (nä, jag vet....det kanske är dumt men jag sparar aldrig mina bilder i originalstorlek utan högst i 1000 pixlar) Så jag var alltså tvungen att ta en ny bild på en gång...och det spöregnade ute! Så, i brist på annat så riggade jag upp en bricka med stenar på, tände alla lampor jag hittade (skulle fota utan blixt) och sprejade stenarna med vatten...för att sedan torka av dem så att inte lamporna skulle skapa för mycket blänk. Fotade, flyttade runt stenarna...och fotade igen...och igen. Till sist fick jag några stenbilder jag var hyfsat nöjd med.
Sedan fixade jag till dem lite i ps och försökte justera så att bilden skulle bli lagom ljus. Jag ville ha den ganska mörk men hade svårt att få till det då ljuset skiftade beroende på hur jag tittade på skärmen... Så jag chansade. Det skulle jag inte ha gjort. Hade faktiskt lite funderingar på om jag skulle be dem ljusa upp den lite om den såg för mörk ut när den skulle framkallas (eller var det heter med digitala bilder) - men litade inte på att det skulle bli rätt då.
Idag när jag fick hem bilden var den....väldigt mörk...nästan svart faktiskt. Kul att betala över 300 spänn för nåt man inte ser vad det är! Och det är bara mitt fel! J-vla skit, vad klantig jag är...
Hade först tänkt att få den monterad på kilram också men det kostade över 300 kr så jag tänkte att det fixar jag själv. Handlade en kilram idag för 38 kr (tror jag) och skulle sätta fast min skitdåliga bild...vilket var lite svårare än jag hade föreställt mig. Det var som att slå in julklappar...med stenhårt tjockt papper! Men jag spikade/skruvade och misshandlade fast skiten på ramen och nu hänger den där på väggen....och är alldeles mörk!

Jag tröstade mig själv med att koka kola. Den fastnade i formen men blev väldigt god i alla fall!