Tja, tänkte skriva ner några rader innan jag somnar...
Nu är då den roliga renoveringen igång...
Som tur var kunde akvariet stå kvar och det har också klarat den första veckan som också ska vara den värsta (med tanke på all borrning).
Lite jobbigt att vara utan vatten, dusch och toalett (och jätteäckligt att använda toa/duschvagnen som står på gården när folk "glömmer" att spola efter sig, speciellt när de gjort mer än bara kissat ) men nu är en vecka avklarad i alla fall.
Nästa vecka åker jag till föräldrarna i Nässjö och bor där onsdag - lördag (sambon är samtidigt i Portugal med jobbet), ska bli skönt att få komma ifrån byggarbetsplatsen ett tag.
Tycker ändå att de hunnit med ganska mycket på en vecka (med tanke på att de håller på i många lägenheter samtidigt); alla nya element och tillhörande ledningar är på plats, ventilation fixad, nya jordade uttag i hela lägenheten + balkongen, nya strömbrytare och "proppskåp" (som säkert heter något annat nuförtiden), nytt fönster i badrummet, ny belysning över diskbänken i köket, och så har de dragit ner allt kakel och mattor från badrum och toalett och fixat klart golv och väggar (väggen i badrummet var totalt fuktskadad och genomrutten så de fick riva ner allt och bygga upp en helt ny vägg) och lagt ner ledningar för golvvärme. Så nu är det typ bara klinkers och kakel som ska upp + lite färg inne på toaletten och så alla "saker" som ska in så som badkar, toalett, handfat, badrumsskåp och tvättmaskin + torktumlare.
Jag fattar inte riktigt hur det ska kunna ta tre veckor att få upp lite kakel???
De råkade givetvis såga av en telefonledning i lägenheten under så till råga på allt har vi varit utan fast telefon och internet måndag - fredag... Som om de inte tyckte att vi hade det tillräckligt jäkligt innan....

Nåja, nu får det vara sluttjatat om den hemska renoveringen...
Igår var jag och en kompis och red islandshästar utanför Båstad. Eller rättare sagt, jag red.... Kompisen som bara hade ridit en gång innan (hon tyckte då att det var kul och det var dessutom hon som föreslog att vi skulle åka nu) tyckte att det var jätteläskigt när vi ridit en liten bit (och då hade vi bara skrittat) så hon bestämde sig för att gå tillbaka och vänta på mig istället. Det var väl lite tråkigt förstås men annars var det en härlig ridtur uppe på hallandsåsen. Inte den bästa turrdingen jag varit på, men det var jelt ok....
Idag var jag ute och skrittade lite i det härliga vädret... Tyvärr ska hästen jag rider antagligen skickas tillbaka till sin ägare på grund av att den inte riktigt håller för ridning.
Men det dyker säkert upp andra hästar jag kan rida...
Just nu är det ändå en del skolarbete (uppsatsdags...) så jag har inte så mycket tid över.

Nu ska jag sova! (måste ju upp tidigt eftersom de där förbaskade renoveringsgubbarna är så fruktansvärt morgonpigga! )