Nyckelhålscikliderna ger sig inte och är nu inne på sin tredje hög sprattlande nyckellarver... Undrar när de tröttnar??
Annars händer det inte så mycket i akvarierna. Inga fler tetror har dött (än så länge) men jag tyckte jag såg något vitt som som såg ut att vara början till ett så på en av dem.
Räkakvariet är ju självgående (med självproducerande invånare) så det är väldigt smidigt. Mycket javamossa där i just nu, men räkorna gillar det så det får vara kvar.

Skolan flyter också på. Även om jag själv har dragit ner på takten rejält de sista veckorna och till och med suttit i sista minuten och skrivit på hemtentor. Sista hemtentan lämnades in igår så nu är det bara uppsats som gäller i några veckor framöver. Både jobbigt och roligt.
Efter det är det sommarlov i nästan tre månader!
Fast jag gillar att gå i skolan så jag kommer nog att sakna det...
Hade egentligen sökt en intressant sommarkurs också som skulle börja någon vecka efter att vi slutat med nuvarande kurs, men jag kom på det sent och sökte efter sista anmälningsdag så jag är nästan säker på att jag inte kommer in. (tror att det är rätt många som sökt, just nu finns i alla fall inga lediga platser). Lite synd och oerhört klumpigt gjort av mig eftersom jag gärna hade velat gå den kursen. Fast å andra sidan vet jag ju inte om jag hade kommit in ens om jag hade sökt i tid...

Igår gjort jag ännu en klumpig sak så även OM jag skulle komma in på sommarkursen så kan jag inte gå den i alla fall...
Jag beställde en resa under två av de veckor som kursen går...smart!
Jag älskar att resa så att inte resa är inget alternativ. Sambon hade dessutom tidig semster i år (dvs samtidigt som kursen) så där fanns inget alternativ heller. Fast det som gör mig lite sur var att jag kom på det efter att jag beställt och betalt resan...
Det tog ett bra tag innan vi (läs:jag ) bestämt oss för resmål och hotell men eftersom vi gärna vill flyga från Malmö så blir alternativen helt plötsligt ganska få. Om man dessutom lägger till mina krav på: mindre ganska lugn ort, minst ett 4-stjärnigt fräscht hotell med luftkonditionering som ingår, tv på rummet, inte mer än 20 meter till stranden (som ska vara av sand och helst inga vägar att korsa på vägen dit), sötvattenspool (gärna flera) med gratis solstolar och parasoll, restaurang och bar, balkong (gärna med havsutsikt), städning 7 ggr/vecka, möjlighet att hyra bil (där försvann Cypern pga vänstertrafiken som ingen av oss vill ge oss ut i med bil), gångavständ till närmsta affär osv....ja, då förstår ni nog att jag hade svårt att hitta rätt i resekatalogen.
Men till slut hittade vi i alla fall ett alldeles nybyggt hotell i lugna omgivningar på Kreta som kunde leva upp till alla mina krav.
Visserligen har vi varit på Kreta förut (men det var 6 år sedan nu) och hade gärna åkt till en annan grekisk ö, men de ställen jag kunde tänka mig att åka till hade bara avgångar från Göteborg.
Men det blir nog bra i alla fall... Har även tänkt att hyra bil som förra gången. På Kreta är det så lugnt och enkelt att köra så till och med jag klarar av det. Men efter att jag kört fel i Italien och hamnat mitt i Genua med tutande, galna italienare så känns det nästan som att jag klarar av att köra var som helst!!

Nästa vecka är det dags för Vårruset igen...så jag får väl ge mig ut och träna lite nu då...