Igår när jag kom hem från påskfirandet i Nässjö så var, som jag misstänkte, alla mina smånycklar borta.
Men nyckelhålsparet spillde ingen tid utan satte redan igår kväll igång med putsandet av en ny sten. Efter någon timme låg var den också täckt med påskägg (rom). De ger sig visst inte...
De andra nyckelhålen jagas friskt och jag tycker faktiskt lite synd om dem nu.
Mina citrontetror försvinner så sakteliga en efter en... När jag köpte dem så såg jag när jag kom hem att en av tetrorna hade ett stort elakt hål på ena sidan av kroppen. Det blev svamp i hålet och efter några dagar dog fisken. Sedan har den där sjukdomen spritt sig bland de andra tetrorna som en efter en får sår någonstans på kroppen eller fenorna (som till slut försvinner helt).
Det kanske låter krasst men ärligt talat så orkar jag inte bry mig och jag har inte råd att slänga mina pengar på medicin just nu. (jag är inte så mycket för medicin till fiskar överhuvudtaget...) Sjukdomen verkar bara hålla sig bland tetrorna så jag får väl se om alla stryker med till slut.
Skulle väl kanske kunna prova med ett större vattenbyte och lite salt i vattnet...men jag är tveksam till att det har någon effekt.
Får se hur jag gör....
Nä, nu måste jag äta lite frukost och sedan måste jag verkligen sätta mig med hemtentan som ska vara klar imorgon (och som jag inte ens har börjat på av olika anledningar)....suck!