Sådär, då har en till semestervecka gått och på måndag, väntar allvaret.
Lite mildare väder och visserligen gillar jag vinter och snö, men det är inte roligt att vara ute en hel dag när det är under -10.

Varför förresten, säger så många att temperaturen stiger när det blir kallare?
Stigande temperatur innebär ju att det blir varmare, och sjunkande då att det blir kallare.

Nå, jag ska impregnera skorna i morgon, för blött och slaskigt lär det bli. Får lite ny utsikt också, ska jobba vid Hornstull och Slussen, istället för Skanstull och Gullmarsplan. Omväxling förnöjer.

Har ägnat mina akvarier öm omsorg under den här semestern. Plockade ut alla unga ancistrus ur 54 literskaret. Försökte förmå de två fädren att komma ut ur roten, men se det gick inte. Satt kvar som sugproppar, och gick varken att skaka eller peta ut. Får väl ta till dynamit och spränga stubben.
Ett drygt tjugotal små raringar blevdet och alla som är fem centimeter eller mer ska till akvarielagret. De andra får ny bostad i kökskaret som är renoverat och försett med ordentligt med grottor och rötter. Där får de stå på tillväxt.

På köksbordet står ett litet kar på 25 liter som nu ska tömmas på sina snäckor och några ancistrusynglingar. Deska till skolan och hålla rent i det stora sexkantiga 150liters karet med skalarer och buenosairestetror.
Har världens största Cryptocoryner där, de blir långa i ett högt kar, de här är dryga metern långa nu, Cryptopcoryne usteriana är arten och den får vara ifred för växtätarna. Liksom jättevallisnerian, de hinner inte med helt enkelt att tugga i sig den, så fort som den växer.
Nu ska den dessutom få ny ramp, men fyra nya Aquarellerör, inköpt på AL häromveckan.Står utanför rektorsexpeditionen och är till prydnad när det kommer besökare.

Nu ska jag/är så illa tvungen att gå och sätta på mat till T som just kom hem från en dag med rollspelsförberedelser. För er som inte alls är insatta i rollspelvärlden så kan jag meddela att det går åt en helsikes massa tärningar för attspela rollspel, sonen tog sin påse med femtitalet tärningar med sig. Sen duger ju inte vanliga tärningar heller, kallade T6:r, nej det ska vara tärningar med åtta, tio, tjugo eller hundra sidor. Jo, det finns......!!
Middag!!