Idag är det 20 grader kallt, och inne är det bara 14 små plusgrader. Men jag behöver inte sticka näsan utom dörren, i fall jag inte vill.
Jag ska ligga på ottomanen, med,ja inte konfekt direkt, men en kopp te och några digestivekex och titta på OS.
Samt sända en tanke till mina stackars kolleger som sliter i trafiken idag. SL har uppmanat alla som kan att stanna hemma, men det är inte därför jag är hemma. Nej, det är tack vare chefen och en smula oorganisation. Tänk att tocke kan vara till nytta?

Men så här var det; Förra fredagen (den 12) tog jag semester för att följa med H;s klass till Bodaborg i Oxelösund. På måndagen skulle jag byta schema, men hade glömt att ringa på fredagen och kolla. Så jag satte klockan på måndagsmorgonen, ringde chefen som förvånat sa att du har ju semester till den 26. Vilket jag inte hade begärt. Men det kändes väldigt lockande att ligga kvar i sängen fjorton dar till, så jag slog till och nu har jag semester veckan ut.

Vore jag en god medarbetare så gick jag till jobbet ändå idag, men temperaturen gör att jag nog avstår. Det är ändå någon som jobbar i mitt ställe.

T får också stanna hemma idag. Han har redan varit hemma i två veckor och varit sjuk, så en dag till spelar nog inte nån roll. Bättre det än att stå på en perrong och frysa. Det tar sån energi, och det är det han har brist på. Nej, han är INTE tonårstrött.
Lillebror H är tonårstrött, så det känner vi igen. Han har förresten studiedag idag, så här snarkas det i alla hörn idag.

Det får bli akvariedag idag. Jag har vita prick i ett kar, och hann precis ner till zoo i lördags för att köpa Punktol. Trist, men jag ska kanske vara glad i stället som aldrig drabbats förrän nu.
Jag behöver rensa ut en herrans massa ancistrusyngel ur ett kar, de förökar sig som ett bättre ogräs. De stora får gå till Akvarielagret och de små tror jag får gå i kökskaret, som står tomt för tillfället. Bra att ha alla på ett ställe, och kunna göda dem lite. Har inte hjärta att ta bort roten far bor i.

Gjorde förresten rent pumpen från guldancistruskaret, och vad trillar ut om inte ett tiotal små vita kommatecken. Nån vecka gamla bara. De fick flytta in i javamossan i 19 liters-karet till Rasbora sp. "south thailand".

Sen har jag gjort om det sexkantiga 50-liters karet som stått som växtkar ett tag. Där finns nu tre metalltandkarpar och några osorterade prickiga pansarmalar. Alla ska kompletteras på Bollis-auktion.

I skolan står det stora sexkantiga på 150 liter med scalarer, buenosaires- och colombiatetror. Det är 70 högt så både Cryptocoryner och scalarer blir höga och fina.

Nu är det tomt i tekoppen........adjö!