Jupp, surkärringen är här igen. Hon blommar ut i det underbara vädret som råder just nu i Stockholm.
Det är inget skämt eller ironi, hon tycker verkligen att vädret är skönt. Svalt och osvettigt. Måndagen var fasansfull, särskilt som hon tvingas sitta i solgasset på jobbet. Vecken på hennes vackert svullna kropp kliar och får eksem, ögonen lyser inte höstgrå längre utan vindar ihop sig bakom glasögonen och odören lägger sig tung.
Så icke igår eller idag, icke heller imorgon. Åtta plus, det är lagom varmt det, tycker surkärringen.

Visst känner hon en anings medlidande med de tokskallar som frivilligt vill vistas i solgasset och bränna sin vinterbleka hud, men var och en är sig själv närmast. Och så värst nära surkärringen kommer ingen, innan de studsar, så där vistas hon i eget majestät.

Nä, hon sitter gärna inne och tittar på teve, istället för att njuuuuta av såååmmaren. Då får hon se reklam, och har då gjort några iakttagelser.

Varför galopperar hästarna som gör reklam för travtävlingar? Kan det bero på att trav inte är hästens naturliga gångart när den rör sig fort, eller?

Och varför avslutas reklamen för järnvägsåkande med en flygbild?

Varför finns det så många rynkor kvar i denna världen när det finns så extremt många metoder att bli av med dem?

Varför blir man så glad, tillfreds, lycklig, vacker och aktiv bara för att man skiter som man ska? Surkärringen har alltid skitigt fyra gånger om dagen, men är tidvis ledsen, otillfredsställd, olycklig och passiv för det.
Vacker är surkärringen alltid. Rynkig men vacker.

Och vem går på att det finns något som heter "acti regularis"? "Bajsus brauus" är ett precis lika vetenskapligt namn, och närmare pudelns kärna.

Och vem översätter och ljudlägger utländska reklamfilmer, så att man kryper ihop i vanmakt i sitt soffhörn? Nån verbalt vanför måste det vara. Eller samma reservbegåvning som tror att folk vill ha samma hårfärg som PW. (Vägrar namnge svagsinta på nätet, ni får tänka själva).

Varför använder en gammal husmor som Marit Paulsen inte skärbräda när hon skär upp sin russinlängd? Kniven blir slö och porslinet förstört, är inte det dumt? (Jo).



Sen undrar surkärringen också varför ingen EU-kandidat talar om vilka dumheter andra länder kommer med, som de tänker motarbeta. En politiker som inte arbetar för fred, rättvisa, fler jobb, mer välfärd, svensk industri och miljööön har redan begått politisk harakiri. Så det behöver de inte älta längre.
Surkärringen vill veta hur de tänker sig stoppa att parlamentet flyttar mellan Strassbourg och Bryssel, och vad de tänker använda insparade pengar till när flyttkarusellen stannat. Till exempel.
För annars ser hon inte nyttan av att rösta alls. Incitament kallas sådant.
Surkärringen undrar varför det bara är politiker som ska incitament för att göra nåt, väljarna behöver verkligen incitament, om några.

Se där vaden sval och välventilerad kärringhjärna kan få till så här om sommaren!