Det gick som ni kanske redan vet alldeles utmärkt att strejka!!!
Vi fick igenom våra prioriterade krav på nattvila och ramtid. Liksom sjyssta anställningsvillkor för deltidare. Den sk behovsanställningen byts mot visstidsanställning med minimiarbetstid och lön!!
Lite löneförhöjing blev det också 10,4 %. Vårt utgångskrav 12,2 % men där fanns det ju utrymme att backa.
Eller som Veijo sa, vad ska vi med löneförhöjing till när vi inte har tid att festa upp den??
Och det ligger det ju mycket i.

Så direkt efter Morden i Midsommer, åkte äldsta grabben och jag ner för att hämta tv-boxen och antennen i Camp Garage, och då var det redan full aktivitet i hallen. Alla bussar skulle kollas på luft och vatten, förare ringas in, nattbussar gå ut, alla som strejkvaktat en timme innan var i full gång.

Och om nån undrar varför man kollar luft i bussarna så är det inte däcken, utan bromsystemet. En vanlig personbil har bromsolja men tunga fordon bromsar med tryckluft, och på sex dygn så pyser det mesta ut. Så det fick sättas högsta tryck i rampen, för att fylla på alla bussar.
Sen när bussen kör fylls systemet på av motorn.

Det känns förstås skönt att det är över, det är inte något egenvärde att ställa till det för tredje man, men som sagt, det gick ju till slut.
Själv har jag semester nu och fyra veckor framåt.

Nu ska jag en sväng till skolan, där ett sexkantigt 150 liters står med grus, vatten och pump och väntar på växter och fiskar. Filtret har gått ett par veckor hemma i mitt slöjstjärtskar, så förhoppningsvis går uppstarten lite lättare och fortare.
Där ska ett scalarepar få högre i tak än i 100literskaret där de går nu.
Funderar på om en kampfisk skulle kunna passa in i sällskapet? Nån som vet?
Dessutom blir det guldancistrus och gulrandiga äppelsnäckor.
Jag skulle vilja ha lite rött och lite blått i karet också. Kampfisken är röd, men fler tips mottages gärna. Röda slöjstjärtar finns.