Puh... det finns en orsak till att man pratar om hönshjärnor i mindre smickrande ordalag... Flertalet av de höns jag träffat har inte varit stora begåvningar men en del har varit desto större personligheter.
Nu har vi äntligen byggt klart hönsgården, först hade den inte ens utgång så vi fick bära ut gänget o nu sliter vi för att få dem att begripa att de kan gå både ut o in... men det är en nyhet så de är rätt skeptiska. utevistelse däremot var uppskattat. Igår satt dottern o jag o käkade glass i hönsgården ooch jag hade en minihöna som sov i knät. Sånna stunder gör att man kommer ihåg varför man sliter med de mindre roliga bitarna av djurhållning o finner sig i att åka till granngården efter ÄNNU en säck hönsmat (de är inte direkt ekonomiskt lönsamt). Äldsta tuppen har gjort trevande försök att gala - det låter ungefär som om någon råkat sätta sig på en katt eller ibland som om något gnisslar väldigt... Får väl se om han får ordning på det så småningom. han är vacker (nåja, kanske inte just nu när han håller på att rugga av barnfjädrarna o inte har fått alla vuxenfjädrarna) men han är fruktansvärt korkad och feg.
Svartsjukedramat i ankgården börjar ge sig, Kajsa kan se vissa fördelar med att inte alltid vara den som utsätts för sextrackaserier o tolererar den nya bara hon är säker på att ha gjort klart att allt faktiskt är HENNES i första hand. Dessutom har jag låtit bli att plocka in äggen några dagar o det har blivit ett jättegulligt rede som är fint bäddat med halm o dun, skall bli spännande att se om hon lägger sig för att ruva. Myskankor brukar vara bra på den biten.Tror dock att det bara är Kajsa som värper o att den nya inte riktigt har kommit över flyttchocken (eller så har hon hittat nått ställe ute där hon kan värpa i fred).
Sköldpaddorna har fått vara ute båda två idag o njuta av det fina vädret, jag muttrade något att om hittepaddan lyckas rymma igen så kommer det garanterat att dyka upp en ägare som frågar efter den dan därpå men bägge paddorna var kvar när det var dags för att gå ronden o fösa in o natta alla djur.
Verkar som det ordnar sig med semestrandet till slut, har pusslat ihop det så vi kör dagsturer nu tills tilltänkta djurvakterna har farit färdigt. dessutom kommer väl halva semestern läggas på diverse nödvändiga renoveringsprojekt i år igen. Nåja, jag slipper iaf packa o flytta den hr sommaren, det är vad vi roade oss med förra året Tror inte jag är över flyttchocken riktigt än men ett år senare är iaf alla kartoner öppnade o undersökta vad sjutton som slängts i just den (o sedan har hälften tappats bort igen, jag är -eh... bohemisk av mig).
Har beslutat mig sör att tömma o ställa undan 540 L karet, kanske sälja det så småningom men just nu är det väl inte det enda karet nån har tröttnat på o vill kränga. Får räcka med tre kar igång just nu, kanske att jag startar upp 110 L ihöst om det känns lockande då.
Nepp, nu skall jag sluta skriva en halv självbiografi i bloggen o ist ägna mig åt att fila på mina ansökningshandlingar Tänk att det skall vara så svårt att formulera sig i det läget när jag kan babbla på utan hämningar i bloggen...