Nu är det igång, med antikroppsbehandlingen inför operationen nästa vecka. Ska ju göra 4 st så kalalde plasmafereser totalt, idag gjorde jag den andra. Den första var igår eftermiddag. Och det går bra, känns bara att det är lite mycket just nu, speciellt i dag och på måndag. Först plasmaferesen på Huddinge idag på förmiddagen, sen åka in till stan, äta lite lunch ( det blev sushi ) och sedan vidare till Danderyd för dagens dialyspass. Som jag hade ändrat från förmiddagen till eftermiddagen. Tok-fn var så snäll och kom och hämtade mig med bilen efteråt.

Kändes till slut som jag vart uppkopplad med slangar mot någonslags maskin mest hela dagen. Själva plasmaferesen tar ca 2 timmar, så den går relativt fort, men uppstarten tar lite tid så totalt blir det nästan 2 timmar och trekvart.
På måndag blir det liknande, först plasmaferes på morgonen/förmiddagen, sedan ska jag göra lungröntgen, EKG och lämna ett prov 2 timmar efter avslutad plasmaferes. Sedan vidare via stan igen, till Danderyd för den sista dialysen. All personal på dialysen på Danderyd, i den sal som jag går i, Kupolen kommer tydligen att sakna mig. Jag kommer inte att sakna dialysen, men många av personerna, så jag har fått lova att kika inom och skicka mail till dem så de vet efter operationen.

Tok-fn ska också in på måndag morgon för att lämna prover, och även han göra lungröntgen och EKG och nånting till var det visst. Vi skrivs in på måndag men får åka hem igen, sen blir vi inlagda på avdelningen på tisdagen. Tiden rullar på fort nu.
Tok-fns yngtsa dotter ska ju bo här under tiden vi ligger inne, och ta hand om ruljansen med Herr Oliver och fiskar. Vi hade tänkt att hinna med ommålningen av vardagsrummet nu då det stora gamla karet är borta, plocka upp potatisen på kolle och lite till under helgen. Pappa har som tur är lovat att hjälpa till med potatisupplockningen och lite till.

De gamla pumparna till stora karet, samt den mindre till 250 liters karet, är inställda i förrådet, försäljningen av dem får jag ta tag i efteråt, då jag står stadigt på benen igen.

Så just nu är det full speed ahead som gäller. Och det känns bara positivt, Tok-fn börjar bli lite nervös men vem skulle inte vara det ??
Jag känner mig inte speciellt nervös, än så länge.

Det här blir sista bloggen innan det hela börjar nästa vecka, kommer såklart att skriva hur det har gått sen, då jag är hemma igen. Medicinerna inbalanserade och det funkar som det ska. Ha en fortsatt skön sensommar under tiden. Och ta hand om er.