Uj uj uj, nu är det gamla karet väck. De kom och hämtade det igår, med stor släpvagn att ta det på.
Sen då de väl hade lastat akvariet, ställningen och den stora träbrädan som legat på golvet mellan ställningen och parketten, och börjat bege sig hemåt, kom jag in igen och såg att vi totalglömt både täckglasen, ljusrampen samt bakgrunden som också skulle med såklart. Tur att Tok-fn kan busvissla likt en brandsiren.
Det fick de ta i den andar bilen. Plötsligt hade vi ett helt annat vardagsrum, då hela den väggen blev tom.
Idag har jag ägnat mig åt storrengöring av det stora ytterfiltret, ska ju sälja det samt det andra ytterfiltret som jag hade till det karet. Har rensat i lådorna och plockat ihop en hel del som jag ska sälja av. Måste nog skriva en lista först så att jag inte glömmer någe. Doppvärmare, några mindre innerfilter, och en hel del annat smått och gott. Otroligt vad man kan samla på sig.
Tok-fn hade planerat att åka till sin äldsta dotter idag och hjälpa henne att sätta upp ett kattsäkert nät på hennes balkong, men dessa planer fick han skrinlägga då han pajjade ryggen igår.
Han höll på att fibbla med diverse sladdar och kablar, böjde sig ner och vred på sig samtidigt som han reste sig upp. Det tyckte hans rygg inte alls om, så han har var lika smidig som en ihoprostad stridstank från första världskriget idag.
Stackarn. Vet hur det är att ha ont i ryggen, det är för jävligt rent ut sagt.
Så han har roat sig med att sparka liv i vår gamla Windowsdator istället.
Pappa ska få den. Han behöver en betydligt nyare än den som han har nu, den tog han med sig hem från sitt jobb då han gick i pension för över 15 år sedan. Men tröskverket har tuffat och gått, mot alla odds, speciellt som han får använda en blyertspenna, eller skruvmejsel då han ska starta den efter det att knappen föll av.
Och istället för det gamla modem som han har ska han skaffa en riktigt uppkoppling istället, sakta men säkert tar han sig fram mot den modernt tekniska utvecklingen.
Han kör enligt devisen "funkar det så funkar det, då behöver man inte byta förrens det verkligen går sönder." Därav har han även sin gamla Eriksson mobil, den första modellen med liten fällbar lucka. Även den strax över 15 år gammal.
Och tänker man till så är det faktiskt inte så dumt, om fler levde efter den devisen skulle nog kära moder jord må lite bättre. Ja det gäller ju inte sådana där gamla avgasspyende saker som sprider giftiga tungmetaller osv osv.
Alla fiskarna klarade flytten och verkar trivas i det nya karet. Tok-fn har även han upptäckt att det kan vara kul med akvarium, och har haft diverse åsikter om inredningen, men att själv flytta på lite stenar och så.
Sen så började han att blurra om ett sådant där litet kompakt akvarium, det skulle vara ballt tyckte han sist jag tog med han till Lagret i Bromma.
Nu ska jag göra rent det sista av filtret som står i badkaret. Min kropp har haft vissa åsikter om att jag stått dubbelvikt över badkarskanten under dagen.