Nu står det där, nästan helt klart, bubblar och har sig. Ja mitt nya akvarium alltså. I tisdags hade jag heldagsgöra med inredningen, frigoliten var på plats i botten, nu skulle de 2 fasta rötterna på plats bara. Upp på en pallstege,, vika sig dubbel och sträcka ner armarna så att jag precis nådde att pula med den inplastade ståltråden. Fick räta ut mig emellanåt för att kunna andas, sen på:et igen.
Efter det så skulle ju gruset i, det som legat i en stor blå plasbalja, ståendes på golvet här i vardagsrummet brevid Tv.n. Ösa, ösa och lite mer öööösa.
Av med ljusramp och täckglas på det gamla, börja plocka rötter ur det som skulle över. Sen så var det ju dags att börja fylla på vatten. Började med att fylla halva, så att jag kunde ha i lite växter också.
Sen så fyllde vi på resten av vattnet. Det fick stå och gå så över natten, det blir ju ganska så grumligt i vattnet då man håller på.
Igår kväll så var det då dags att börja flytta över fiskarna. Först ur med det mesta av inredningen som var kvar, sen så kunde jakten börja. Och ni vet hur det är, bara man tänker ordet håv så är fiskarna plötsligt puts väck.
Men vi fick tag på en del i alla fall. Men saknades det inte några. Vart var alla mina Ancistrusar ??
Då fick jag se en Praktbotia, en av de mindre försvinna in i ett hörn och den var bara puts väck !! Men vad....åh nej !! Det hade blivit ett hål i nätet där vid bakgrunden, så de hade fri infart där bakom. Jaha, hur komma åt dem där då ?? Det gick ju inte, förrena Tok-fn ingrep. "Vi får ta loss bakgrunden" jahaps och sagt och gjort.
Bort med hela bakgrunden, den går ju att fixa till och sätta på plats igen med nytt nät, och plötsligt så vimlade det av fisk !! Överallt fisk !!
Jag trodde att jag haft ca 5 st Praktbotior, glöm det. Det är 9 st !!
Likså 5-randsbarber, som jag trodde att jag hade 3 st av, det är 6 st. Och alla Ancistrusar kom fram. kl 00.30 fångade jag den sista fisken för kvällen och håvade över, nu var det bara en Kuhlii-ål kvar som ju är stört omöjlig att fånga. Gjorde en enkel flaskfälla och la ner, men den gick inte på det. Flaskan var tom nu på morgonen. Och så hittade jag att jag hade glömt en fisk, min Kackadua-hane, som stod och blängde surt på mig "Och jag då ?? Ska inte jag få flytta ??" och den simmade helt frivilligt in i håven då jag stack ner den, behövde inte ens trycka håven mot rutan.
Men Kuhliin är kvar, får tömma ur nästan allt vatten så kommer den nog fram, förhoppningsvis, eller så har den grävt ner sig i sanden. Förlorade bara en 5-ransbarb under hela cirkusen. Min rödciklidshande gjorde ett megahopp upp ur hinken och rakt ner på golvet, till Herr Olivers förtjusning men Tok-fn fick tag på den innan Herr Oliver fick det. Så nu är det bara resten kvar att göra, fånga Kuhlii-ål, rensa pumpar, plantera uppgrävda växter, i med de sista rötterna. Sen får det tuffa och gå så ett tag framöver.
Nya fiskar kommer det inte att bli förrens vi är friska igen efter operationen. Nu är det inte långt kvar ju.
Igår var jag på Huddinge och fick det första droppet i min antikroppsbehandling, sen så var det raka vägen tillbaks till Danderyd, där jag hade ändrat dialysen att ha den på eftermiddagen istället. De frågade om jag ville ha den på Huddinge men det tackade jag nej till. Nu går det ca 2 veckor, sen så ska jag ha min första plasmaferes-behandling, och den är på Huddinge. 4 st plasmafereser ska jag ha totalt, och den sista är dagen före operationen.
Det känns bra, bara bra. Längtar verkligen efter att kunna bli frisk igen, och börja kunna jobba och ha ett mera normalt liv. 4 år som sjukskriven är ingen rolig historia, men men det finns ju saker som man inte kan påverka i livet. Hur mycket man än kunde önska att man kunde göra det.
Näpps, nu ska jag inte sitta framför den här burken mer idag, det är dags att sötta igång med allt det som jag tänkt göra idag, för imorgon efter dialysen ska vi tilöl Dalarö ju, bröllop på lördag, men vi åker dit redan imorgon och har en liten miniweekend för oss själva.