Igår var det nära att mobilen som jag har åkte rakt ner i backen. En Ericson Xperia. Inte för att jag höll på att tappa den utan för att jag med ren skär vilja hade kastat den rakt ner i asfalten.
Vi var på fest, en väldans skojsig och trevlig fest hemma hos min bror och hans fru. men trots alla trevligheter så har även sådana fester ett slut. Vi hade tagit bilen dit men skulle ta taxi hem. Så jag ringde efter taxi, och det skulle ta ca 40 minuter innan den skulle komma, så jag gav dem mitt mobilnummer att ringa på för taxichaffören att ringa på då han kom. Trevligheterna fortsatte och sen så satte min mobil igång att ringa. Men se, osm det hänt en gång tidigare, så ville den inte koppla fram samtalet så att jag kunde svara. Vad i helv...inte nu. Inte då en taxi ska ringa !!! Mobiltelefonshelv... Den ringde och ringde men det hände nada vad jag än gjorde. En förbipasserande med hund på sen kvällspromenad bytte sida på gatan då han skulle gå förbi mig. Jag var inte längre på så himla glatt humör just då.....nämligen utan höll mest på att misshandla min mobil fysiskt.
Ingen taxi i sikte heller, jo ja där kommer ju en föresten. Men det var såklart inte vår, det var ju även andra som skulle lämna sin bil där för natten. Tillslut slutade den att ringa i alla fall och jag fick ööö fick.....upp en skärmbild som jag aldrig sett förut.
Jahaps ?? Och hur...få fram det senaste numret som ringt till mig då ?? Trycka trycka .....uttrycka osande ord som inte lämpar sig skriftligen för då skulle datorn rodna misstänker jag.......ah där kom någe...ett nummer..jaaa...trycka på ringknappen...och det hände nada..men vadi...trycka igen...och igen..och där kom numret igen...lugn och fin nu...ringa..jaaa signaler !!! Och telefonsvarare !!!
Efter några till fruktlösa försök gick jag in igen, sa till Tok-fn att nu fick han ringa och prata med taxi-bolget, tog bara en kvart eller så att få han att förstå vad det var han skulle göra....hans simultankapacitet hade tagit akut semester men till slut så kunde han ringa...från sin Iphone..och förklara vad som hänt och de skickade en ny bil på studs. Tack för det....men nu är Xperian död, utbytt mot en annan, utan touchskärm och med vanliga knappar !!! Gäller bara att ställa tillbaks den egna skallen på hur den det fungerar utan touchskärm. Inte så lätt, jag har redan försökt att trycka lite på skärmen för vissa funktioner...tills det ringer en klocka i skallen och säger "stop sluta den funkar inte så !!"
Jag bara väntar nu på att få min egna Iphone.
Idag är det förövrigt lite tröttsamt här hemma, ja efter gårdagens aktiviteter alltså...vi kom ju inte hem förrens vid 01.30 tiden....och även om jag själv inte drack någe mer efter middagen så sätter det sina spår. Vi hade planerat att promenera upp till bror min för att hämta bilen men i denna värmen och tja...kroppar som känns sega som vidbränd kolasmet...så blev det att ta bussen istället. Och bussen saknade såklart AC.
Herr Oliver blängde surt på oss då vi kom hem inatt "Och vart har ni varit då ?? Jag är hungrig och trött och man ska inte lämna en katt ensam så här länge !!"
Men hans trötthet försvann efter några tuggor med mat...då ville han leka istället. medans en annan bara hade i skallen. Efter några fruktlösa försök så insåg han att det inte skulle bli någon lek utan hopapde upp hos mig och började att trampa omkring, för att tillslut bestämma sig för att den bästa platsen för han att sova på var på min huvudkudde !! Så jag fick till nåders 25 % av kudden medans han erövrade resten av den.

Igår hade vi arbetsdag på kolle, med inhyrd flistugg och conteiner för medlemmarna att slänga skräp i som de annars hade svårt att ta sig till tippen med själva och slänga. Första gången vi hyrde en flistugg, och det vart mäkta populärt. Uppskattat till mer än hundra procent, vilket var himla roligt, för det var jag som kläckte idén till att vi skulle hyra en.
Och conteinern vart helt full, och trots att vi hade skrivit tydliga informationslappar om vad det var som folk inte fick slänga i den ( tomma burkar med målarfärg och gamla elartiklar samt andra kemiska produkter ) så fick vi ha en vakt vid den som fick hålla koll på vad de kom släpandes med. För det var några som kom med just sådana saker.

Under veckan som kommer så ska jag äntligen få hem mitt nya akvarium, men det blev inget Doublewave, och Bromma Zoo har förlorat en kund. Efter så mycket strul som varit med det hela från början så toppades det hela med Midsommardagen.
Veckan innan hade de ringt och sagt att leveransen äntligen kommit ( bara 3 månader senare än vad som sagts från början ) och då hade vi fått byta Doublewaven mot ett Infinity på 550 liter. Och de frågade när jag kunde komma och hämta det, tja under kommande helg sa jag, men vänta det är ju Midsommar och ni kanske inte har öppet på Midsommardagen ?? Jo jo det har vi, jamen då det ju är Midsommardagen så kanske ni har som söndagsöppet och öppnar senare ?? Nä nä vi öppnar kl 10. Jamen vad bra då då kommer vi då. Så jag gick till Statoil här hemma och bokade stort släp med kåpa, och vi bokade in några vänner samt min bror att hjälpa till att bära det. På lördag morgon, så gick vi upp tidigt, hämtade släpet, lite strul med en kabel bara som hade glapp och fick bytas innan vi kunde komma iväg. Väl framme så...såg det misstänkt tomt ut på parkeringen...och på dörren satt en lapp "på Midsommardagen har vi stängt" Vad i hela fridens helv...te ??
Jag hade ju frågat, 2 gånger dessutom för att vara säker på att de verkligen skulle ha öppet då och påpekat att det ju var Midsommardagen, men inte då..så då sa vi att nä nu får det vara...vilka amatörer !!! För det första inte ens ha hemkörning för kunderna då de köper så stora saker som ett 550 liters akvarium, sen inte ens kunna hålla reda på sina egna öppettider !! That´s it, jag fick nog.
Riktigt sur och ledsen och Midsommardagen förstörd. Ringa och lämna återbud till de bokade akvariebärarvännerna och min bror. Min bror vart nog iofs väldigt tacksam att han slapp vara med och bära ett 550 liters akvarium, han hade visst haft en väldans blöt Midsommarafton enligt hans fru som svarade.
Hem och kolla på nätet vad som fanns istället, in till stan på måndag och snacka med en akvariehandlare, hem och bestämma sig tills på onsdagen, då jag åkte tillbaks gen in till stan efter dialysen, och beställde ett Rio Vision 450 liter med svart bänk, och med hemkörning !!!

Träningen att komma i så bra form som möjligt inför den kommande operationen går framåt. Det känna väldigt bra, fast idag så var det för varmt ute för att promenera.
Får köra några varv extra istället på Itrim på tisdag. Tok-fn har tillochmed börjat att kunna springa, så han varvar sina promenadslingor med att jogga en bit, lufsa och sedan jogga en bit igen. Han mår bättre och bättre, känner sig piggare och fått mer energi och sover bättre på nätterna. Jättekul.
I början på augusti har vi fått tid att träffa narkosläkarna för narkosbedömningen, Tokf-n undrade om man inte kunde få med sig hem lite "smakprov" av dem ??
Det är inte långt kvar nu, bara 2 månader.

Önskar alla en riktigt skön sommar och hoppas att ni får en dunderskön semester !!