Vem tusan har snott sommaren ??
Idag har det deffinitivt inte vart någon sommar ute, det var svinkallt i vinden, och den där underbart klara blå himlen som var under de första tidiga morgontimmarna, hade försvunnit bakom tjocka grå moln vid 10-tiden.
Men det fanns några små gluggar i molnen, så den tittade fram så där retsamt för några sekunder innan den försvann helt. Då kom nordanvindarna istället. Mörgråa moln och nordanvindar, gjorde att det deffinitvit inte vart några härligt varma sommar-sol-strandväders-grader direkt. Det vart svinkallt. Så då jag väl var klar här hemma och det var dags att åka till kolle så var det tjocka tröjan på, och ovanpå den vart det vindtät jacka, långa byxor och mössa på skallen. Yupps ni läste rätt, mössa på skallen i mitten av juni.
Så nu tycker jag att det är mer än bevisat, det är bara praktikanter på SMHI nu för tiden !! Men mössan var nödvändig för att jag inte skulle frysa skallen av mig då jag satte potatis, lök och rädisor i grönsakslandet idag. All värk i leerna som försvann då det var varmt, har kommit tillbaks, så just nu är Citodon min bästa vän.
Igår efter dialysen så åkte jag in till stan, hade kameran med mig, men det blåste ju så kallt så efter det att jag ätit lunch så åkte jag hem istället.
Hela helgen som var regnade ju bort, och man behövde pannlampa på sig inne, så det där vi hade tänkt att hinna med på kolel vart det inget med. Det vart att börja måla här hemma istället. i vardagsrummet. Inte helt fel, för vi har skjutit på det, stor tung bänk att tömma och sedan flytta på först ju. Men det tog inte allt för lång stund att göra det då vi väl dragit ut den första lådan ur bänken. Och snyggt vart det, bort med den grå väggen och efter 2 strykningar så vart det en ljust creméfärgad vägg istället. Kanonsnyggt.
Sen så ringde jag Bromma Zoo idag, för att höra om den där akvarieleveransen som först skulel komma i börjab av Maj, sedan i slutet av Maj och nu i mitten av Juni, skulle komma den här veckan. Jomenvisst, i slutet av denna veckan, men någe Doublewave som jag beställt fanns inte med. Det är slut i lager där nere i Italien. Men vad i helv...e !!!
Jag hade ju bokat mig för ett sådant, och de sa att det skulle vara med, men inte då. Så det blir inget Doublewave.
Jamen nu blir jag både less och sur, hade tecknat mig för ett sådant, och som vanligt, då jag väl hittar någe som jag tycker om så finns det inte mer !!!!
De ska få ett Monowave, men det är inte med samma filterlösning som Doublewave, där slangar från filtret går upp i akvariet direkt, och inga slangar utanpå. Nu finns det ett annat som de säljer Infinty 126, som har samma lösning som Doublewaven, så jag hoppas verkligen att de har ett sådant, annars vete tusan vad jag gör.
Det känns liksom mest som skit och pannkaka just nu.
På torsdag ska vi till Huddinge i alla fall, för samtal på Transplantationsavdelningen, R för sig och jag för mig, sen så ska vi ju ha samtal tillsammans också.
Men någon operation före sommaren blir det alltså inte, och det känns också surt.
Det var ju sagt så då de började med R:s utredning. Som tur är så har ju alla tester och prov som R har genomlidit varit riktigt bra. De har fullkomligt vänt ut och in på han och han kämpar på med sin bantning. Sakta men säkert så visar vågen åt rätt håll för han.
Nu ska han börja att träna på gym också. Har ett speciellt gym här ute som en vän började gå på, och gick med i deras viktminskningsprogram, nu ett halvår senare så har hon gått ner 18 kilo !!

På dialysen är det inget skojs heller, inte nog med att jag har svårt nog för den här storsals-lösningen som är där nu, 12 patienter på samma sal rent ekonomiskt tänkande. Inte ett dugg hänsynstagande till patienterna som måste vara där flera gånger i veckan och flera timmar per gång. Det är ju aldrig tyst och stilla så att man verkligen kan slappna av. Och personalen säger likadant, de är väldigt trötta i skallen efter varje arbetsdag, pga av alla ljud, att det aldrig är stilla och att de konstant känner sig beaktade. Jag har fått den sämsta platsen att ligga på, det är ju 2 stora slar brevid varandra, och det är inte ens en hel riktig vägg där emellan.
Och där jag ligger, vid ytterväggen så är det en cirka en meter stort hål, mellan den avkortade innerväggen till ytterväggen, så alla ljud från den andra salen blir väldigt koncentrerat just där. Och då det ligger en utvecklingstörd patient på andra salen, som ska prata hela tiden och har väldigt genomträngande röst, så är det outhärdligt.
Jag har ju väldigt kort dialystid, "bara" 3 timmar per gång, och för att det ska funka med planeringen för eftermiddagspatienterna och vem som ska ha vilken dialysmaskin och så vidare, så har jag blivit placerad där. Det heter att man ska variera, men så har det inte skett. Men nu har jag fått nog, kommer att vägra att ligga där om de har placerat mig där imorgon igen. Har legat på denna plats hela våren nu, och bara fått byta plats 2 gånger, men nu får det vara nog. Jag mår psykiskt dåligt helt enkelt av det hela, och så tänker jag inte acceptera att det ska fortsätta med.
Herr Oliver ligger och slappar här brevid, magen är full med bitar av märgpipa. Han slukade 2 tallrikar fulla, och tyckte i alla fall att han kunde få lite till, men då sa jag stopp. Sen så har han vart ute en stund idag, han har fullt jobb nu för tiden.
Det har flyttat in en hel del nya katter i området, och han måste ut och nosa av sin egna uteplats varje dag för att kolla vilka andra som vart där under natten ju.
Sen så kommer ju en och annan förbi under dagtid också, och då vill han visa att det faktiskt är hans uteplats, bara så att de vet. Inte för att han knappt ens vet hur man slåss, det var ju Musses gebit, men de ska veta att det är han som bor här.

I fredags var vi på studentuppvaktning, det var R:s yngsta dotter J som tog studenten med dunder och bra efter 3 år på St Eriks Gymnasium, på frisörlinjen. Och R höll på att spricka av stolthet, av alla de 4 frisörklasser som gått där nu under dessa 3 år,så vart hon vald till den bästa eleven, och detta premierades med ett stipendium på 10000 kr, och en mycket eftertraktad guldsax !! Inte rena pengar utan detta stipendium är till värde av en exklusiv kurs som företaget Wella anordnar här i Stockholm. Det är 3 dagar, med fint hotell och en massa skojs och nyttiga saker att lära. Hennes betyg gick ju inte av för hackor heller, det var en väldans massa MVG, några få vilsna G och några VG. Och hon har ju plussat på sin kurstid med en massa olika extrakurser utöver de vanliga ämnena. Och nu till sommaren har hon 2 st jobb.
Så det vart verkligen ett sjudundrandes studentfirande, och hela hennes klass åkte lastbilsflak tillsammans med elkillar, så de verkligen stank öl och cider då de väl kom hem igen. Raka vägen in i duschen, kalla och frusna som de också var. Men vädret hade varit hänsynstagande nog att sluta regna i alla fall lagom tills det att de skulle springa ut, och jubla.

I växthuset växer det passionsfruktsplantor, tomater, gurkor, lite olika basilika och hel del annat smått och gott. Jag har fått göra det mesta själv i år, R har drabbats hårt av allt pollen, så till sist gick han till läkaren för att få lite starkare doningar än de vanliga receptfria som man kan köpa. De få gånger som han har vart med så har han snörflat igen helt på kvällen och knappt kunna sova på natten sedan. Jag hyrde in en kille att hjälpa mig att få grönsakslandet fräst, och jag grävde ur den gamla komposten innan och spred ut det över hela landet, innan han satte igång. Så nu är det en massa mumma för löken, potatisen och allt det andar att växa i.
Pappa har vart uppe en dag och hjälpt mig att gräva upp 3 st buskar. Det har aldrig blivit någe av dessa buskar så nu åkte de väck. De ska ersättas av ett plank istället som det ska växa Klematis på. Har jagat Kirskål i rabatten utanför växthuset, så jag blir tokig. Grävt och rivit upp en massa rötter, men ändå så kommer det tillbaks.
Nu ska jag slappa en stund framför TV:n. R fick sin vilja igenom till slut, men får stå för hela kalaset själv. En platt-TV med en massa skojsiga funktioner, och en Blue-Ray spelare. Ja jo jag måste erkänna att HD-bild är suveränt, det är skillnad att se på.