Alla skriver önskelista inför julafton, men jag skriver en önskelista inför det kommande året 2010.

1: Miljökonferensen i Köpenhamn. Gör om, gör rätt och gör den framförallt 100 % miljövänlig.
Dvs, alla som reser dit ska resa så miljövänligt som möjligt, alltså med båt eller med tåg. Samtliga biltransporter som sker under konferensen ska ske med miljöbilar.
All mat som serveras ska vara ekologisk.
All energi som används ska i största möjliga mån vara miljövänligt producerad.
Först då världens politiska ledare verkligen anstränger sig för att visa att de menar allvar, först då kan de nog verkligen inse vad det är som behövs för ett avtal som ger framtid en reell chans.
2: Få alla unga som röker att sluta, dels för sin egen hälsas skull och dels för omgivningen och de kommande barn som de kommer att ge upphov till. Ingen under 25 år skulle egentligen få börja att röka.
3: Få slut på det så kallade klädmodet för unga killar, med byxorna hängandes nere vid knävecken.
4: De politiker som bestämmer över de nya sjukskrivningsreglerna borde själva prova på att leva i ett halvår på den ekonomin som de tycker att så många ska ha. Att leva som en svårt sjuk, utan ha att ha tillgång till någon gräddfil inom vården. Att bollas mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Socialen, utan att ha ett skvatt själv att säga till om.
5: Att det ska till en riktig lagstiftning för djurskyddet i Sverige. Att djuren ska ha lika mycket rättigheter till en dräglig tillvaro, vare sig de föds upp till slaktdjur eller till husdjur. Att de veterinärer och kontrollanter som kollar det hela ska vara helt oberoende, alltså inte få sitta med i någon styrelse som har med hela köttindustrin att göra. Och att de som bryter mot något i denna lag ska åka dit ordentligt, med höga böter och långa straff.
6: Att den licensjakt på varg som ska få ske omedelbart avbryts. Om det så måste skjutas av varg så ska det ske av en myndighet, inte av skjutgalna jägare.
7: Att det verkligen kan funka att jag kan få en ny njure av Tokf-n så att jag kan få bli frisk igen.
8: Att det blir en lång och skönt varm sommar efter denna kalla vinter.
9: Att vi kan få vinna en rejäl storvinst på Tipset. För efter det att jag blivit frisk så ska det bli en riktigt lång och skön resa igen. Och jag kan med bara sjukpenning inte lägga ett enda öre till detta i sparande.

Det är min önskelista inför 2010.
Gott Nytt År