Ja så låter det mestadels om dagarna i Centrum här nuförtiden. Badoink badoink badoink
Det är pålmaskinen som pålar för fullt till det nya Centrumet som ska byggas. Gamla KOnsum-byggnaden är nerriven till grunden och nu hålls det på för fullt med grunden till det nya Centrumet. Och en pålmaskin låter. Vare sig man vill eller inte. Den låter väldans mycket då man råkar gå förbi där, påväh till ICA eller så, och de sätter igång med en ny pålning. Badoink badoink badoink badoink.
Råkar man prata med någon, antingen i mobiltelefonen eller någon som man har sällskap med, så är det kört, det är bara att knipa igen tills det att man kommit innanför dörrarna. Tur är att vi har det ganska så förskonat här hemma, fast vi bor i Centrum, garagen som står emellan oss och badoinka-badoinka-maskinen tar ca 80% av ljudet.
Det intressanta tycker jag är alla gubbar som står längs med stängslet och tittar ner i den stora gropen där det myllrar av arbetare och diverse maskiner, som låter och bullrar etter värre. Jag skulle vara stendöv efter 5 minuter om jag stod där och fånglodde.
Själv så har jag vart upp till kolle idag och plockat upp potatis. Och rensat bland gurkplantorna inne i växthuset, och plockat de 3 st gurkorna som var klara för skörd.Sen så fanns det även en liten paprika som var klar att skördas.
Tog även fram handjagargräsklipparen och klippte ner den främre delen av gräsmattan. Den som påstod att gräset inte växer mer efter Midsommar måste ha vart skvatt galen. Det är rena rama djungeln. Växer så det knakar.Vi klipper och vi klipper, resten av det som är kvar att klippa nu får Tokf-n ta med motorjagaren. Jag orkar inte dra igång den, och sen tror jag även att det råder en viss bensinbrist i tanken på den för tillfället.
I torsdags förra veckan gjorde jag storrengöring av 250 liters karet. Beslöt att fånga alla Ancistrusbebbar och ha dem i en bunke för sig, för att så även kunna se hur många de kunde tänkas vara.
Och de var många, väldans många fler än vad jag trodde. Det tog för tusan aldrig slut. Då jag trodde att jag fångat dem alla så satt det vips 3 st till på rutan. Räknade till slut till en 15 - 20 st. Då de växer till sig så kommer en del att flyttas över till det stora karet, och resten får jag väl sälja.
I det andra karet, 480 liters, så har stora Herr Guldsömshane börjat att uppvakta den andra honan. Fru Pittbull går med några yngel som är kvar av hennes sista kull.
Måste skaffa några fler Rosentetror till det karet, men det får vänta lite till.
Upptäckte då jag väl var klar med rengöringen att ytterfiltret läcker pga att det inte sluter tätt, spännena verkar ha slackat lite. Mycket irriterande, men jag fnular på en lösning som nog ska råda bot på det hela.
I lördags hade vi kräftskiva på kolle, det var rackarna trevligt. Började redan kl 17 så det vart inte speciellt sent, och skönt var väl det. För så trötta som vi var dagen efter, och då var vi hemma före kl 22, så kan man ju bara tänka sig hur trötta vi hade varit om vi hade kommit hem ännu senare !!
Svenska kräftor mumsades med glad aptit och som förrätt hade pappa gjort Västerbottensostpaj. Pappa har vart med på varje kräftskiva på kolle som vi haft sen mamma gick bort. I år är det 5 år sen hon försvann från detta jordeliv. Tiden går men saknaden är stor efter henne.
Jag var även ut en kort sväng i skogen hemma hos pappa häroveckan och hittade en drös med gula fina kantareller. Och det var bara under en väldans kort tur. Tänkte att jag skulle försöka ta mig ut en sväng till under nästa vecka och se vad jag kan hitta då.
Den här veckan hinns det inte med, för mycket annat som ska hinnas med innan fredag.
Måste fixa med vattenbyte i stora karet och ska ha ner 2 st av de växter som jag rensade bort från 250 liters, det började bli lite väl överväxt däri ju.
Sen på lördag ska vi på Öl & Whisky-mässan i Nacka Strand, och vi har äntligen lyckats att få hit en viss "Glädjedödare" från Borlänge i år, som kommer ner redan på fredag. Och innan han kommer så ska vi ha rensat klart här hemma så han har plats att sova på ju.
Imorgon är det dialys igen, vilket Tokf-n tycker är bra. För han har börjat att åka kommunalt till jobbet och då får han sällskap på bussen. De dagar som jag inte har dialys får jag ändå kliva upp och hjälpa han att komma upp ur sängen så att han hinner i tid till bussen. Annars så snoozar han bara.
Nu är det dags att börja krypa ner under täcket, måste först bara övertala Herr Oliver att jag kan få tillbaks min ena kudde för en stund medans jag bäddar, sen kan han få tillbaks den igen.