Nu har jag gått och blivit duktig !! Jo trot aller ej, men i veckan kokade jag min första egna plommonchutney. Lite lös i konsistensen men smaken var det inget fel på.
nu ska ja ge mig på att koka min gena plommonmarmelad, så jag åkte hem till pappa. Letade fram mammas receptpärm och bläddrade fram till hennes recept på den plommonmarmelad som hon brukade göra. Där står det att man ska ha i en flaska Certo. Jag minns hur flaskan såg ut, men inte tusan finns det någon Certo att köpa i butikerna längre. Kollat av varenda matbutik här i Åkersberga ( förutom Lidl ) Men tji Certo anymore i hyllorna.
Däremot så hittade jag Natriumbensonat, som man visst ska använda om man vill göra egna plommon i Cognac.
Vad har Certo bytts ut mot nu för tiden då ??
Kan det vara Pektin ?? Nån som vet ??
Tänkte nämligen koka marmeladen imorgon, så vore tacksam för svar.
Tackar påförhand.