Nu har hon lagt rom igen, ja Madame Pitbull alltså. Min Guldsömsciklidshona med make. Maken ser föresten inte riktigt klok ut för tillfället. Han har troligtvis slagits med den andra hanen, och den fick tydligen in ett riktigt tjuvnyp vid ena ögat på Herr Pitbull. Denna gången så var det bakgrunden som passade som romfäste, fast idag kläcktes visst rommen och hon har flyttat ner de små till en grop i sanden. Kvar sitter några vita, döda korn. Dom får malarna ta hand om.
I andra karet finns det både små och lite större Ancistrusyngel. Fick syn på ett från den förra kullen och det var över 2 cm långt nu. De växer.
Igår fick jag ett smärre hjärtsnurp då jag fick syn på stora praktbotian i stora karet, eller rättare sagt, jag fick syn på den vilt viftandes stjärtfenan av den. Den hade lyckats kila sig in bakom nätet och utblåsrören vid sidan av bakgrunden. Hur i hela friden ???
Hur skulle jag få loss den då ?? Klippa upp hela nätsidan och få en öppen sida till in bakom bakgrunden ?? Och den verkade inte kunna backa heller. Och uppåt var det också stopp. Helvette !! Klockan var såklart sent på kvällen. Hmm, kanske om jag la ner lite av favoritmaten så kunde den motiveras att backa lite ?? Så i med botten pellets, och vips så kom den på bättre tankar än att stå inkilad där.
Ryggfenansåg först lita knasig ut men det rätade till sig efter en stund. Den har fått 2 st nya kompisar och de verkar trivas ihop.
Värk i kroppen idag, men nu har jag fått en rimlig förklaring till varför det värker.
Kan ha brist på Vitamin B-12 och någon annan vitamin, så jag lämnade blodprov för detta igår under dialysen, så får de kolla mina värden för dessa. De håller igång de yttre nervtrådarna i händer och fötter, och det är ju där som det värker mest för mig. Det kan bli brist på dessa vitaminer då man har dialys.
Nu ska jag knalla till Centrum och handla lite, ska koka egen plommonchutney sen ju.
Vårt lilla Opal-plommonträd gav hur mycket plommon som helst i år, och goda var de.
Sen har vi plockat plommon från det stora trädet bakom växthuset, och det är de som jag ska prova att göra chutney av. Funderar på om jag ska ta en sväng med bilen hem till pappa och plocka av de gula plommonen som han har. Det är fullkomligt nertyngt av plommon det stackars trädet.
Min bror och hans sambo gifte sig i helgen, i alla hemlighet i Stadshuset. Misstänkte att det var någe på G, för han var så väldans hemlighetsfull. Ville att vi skulle köra, men vi var uppbokade på annat, och ville inte berätta varför de ville ha skjuts. Då började det ringa klockor i skallen på mig. Och det vara bara pappa och N:s mamma som var bjudna på middag på restaurang efteråt ju.
Och pappa hade svårt att hålla sig för att inte skvallra. De var de enda som visste, han och N.s mamma. Jag är skitglad för deras skull, och inte ett smack sur eller så för att vi inte fick veta. Vi gjorde ju samma sak, jag och Tok-fn. Gifte oss i Dubai och det var bara pappa som visste.
Nä nu ska jag gå och handla och inte bli sittandes här hela dagen.