Fick 2 par med Guldsömsciklider av ett par vänner för ca 3 veckor sedan. Stora och fina, och nu fick de ett 480 liters kar att sträcka ut i. och de verkar trivas, ett av paren har nämligen lekt och ni sprattlar det en klump med Guldsömsciklider i en grop i sanden. Mamma ciklid är icke att leka med, hon vaktar värre än en Dobberman över sina små. Bara det att jag försöker att titta på de små så attackerar hon rutan mot mig. Den andra honan håller till bakom en stor rotklump och så fort hon sticker fram nosen så far mamma ciklid iväg som en torped mot henne. Stora hanen simmar mest omkring och mallar sig.
I det andra karet fläktar en av de stora Ancistrushanarna över nykläckta yngel.
Det finns 2 kvar av den förra kullen som han fläktade över, vilket jag inte hade en aning om då förrens jag fick syn på de små. Det kanske finns fler, ett sammelsurium av rötter och växter i det karet ju som de kan gömma sig i.
På uteplatsen är det kottemania på kvällarna, fast inte igår. Inte en enda kotte plötsligt, de som vart så punktliga varje kväll ??
Det är 2 st stora och minst 2 små. Man skulle behöva färgmärka dem för att se hur många de egentligen är ju. Men en stor är nog hanen, för den kommer ensam, sen kan det komma en stor till fast med en liten unge i sällskap, och tillsist en liten ensam en. Men inatt har matskålen stått orörd. Får nog sätt in den under bänkan idag så att inte skatorna får nys på den.
Tokf-n fick lite bråttom nu på morgonkvisten. De dagar som jag inte har dialys så har han börjat att åka kommunalt. Han snoozade några gånger för mycket, och var lite väl trött i ögat då han tittade på klockan och trodde att den var mindre än vad det var. Han upptäckte hur mycket den var då han satte sig för att äta sin skål men müsli.
Han åt halva, gick ut i hallen för att sätta på sig kavajen då han kom på att han inte hade några byxor på sig, tog 2 tag med tandborsten innan han försökte ta sig ut genom en låst ytterdörr.
Herr Oliver tyckte inte att det var rätt mat som serverades i frukostmatskålen idag, så han ligger just nu och blänger mig i ryggen. Fisken som serverades igårkväll passade herrn mer i smaken än den påsmat som han fick idag.
Idag verkar det bli juste väder ute. skönt, för det var under 10 grader ute nu på morgonkvisten ju. Hallå sommaren, det är inte slut än !!!