Det finns en film som heter "Mannen som kunda tala med hästar", och o verkliga livet finns det så kallade Horsewhisperes. Det finns även "Mannen som talar med hundar", men inte en enda "Fiskbubblare" ??
Fick idag 2 par jättefina Guldsömsciklider till mitt 480 liters, stora fina hanar med puckel i pannan. I det karet har ju min stora Blåciklidshane gått, ensam sen han hade ihjäl vad som skulle föreställt en hona, men som jag faktiskt misstänker var en hane. För en var inte alls mindre än hanen, och jädrnas vad de munbrottades. Det var så arr växter och trädgrenar i karet rök all världens väg. Har inte velat skaffa en ny hona till han, för de är ju så små då man köper dem och han hade bara stressat ihjäl henne. Så han har fått gå ensam tillsammans med ett par Rödciklider, Rosentetror, en stor Praktbotia och några malar. Så idag fick jag alltså Guldsömmarna, och de är större än vad Blåcikliden är. Men tror ni att han bangar va ?? Näpps, efter de första timmarna då de gått hur lugnt som helst, så åker jag iväg för att handla lite och kolla till min fars hus. Här är och seglar på västkusten med en gammal vän. Jag är borta i ca en timme, kommer hem och ser hela karet uppochner invändigt och Blåciklidshanen i full fart med att munbrottas med den största av Guldsömshanarna !! Splaffs, sploffs dunder och brak.
Tokf-n som setat inne i sovrummet och fnulat med datorn mest hela dagen, hade hört hur det hade börjat låta lite väl mycket från vardagsrummet och sa att de hållit på så hela timmen som jag vart borta. *sucka*
Sen var han på den andra guldsömshanen också. Den stora Guldsömmen tryckte av ren kraft ner han i sanden genom att lägga sig ovanpå Blåcilkliden, men tror ni att den blåe ger sig. Skulle inte tro det. Fattar ju att det handlar om att nyetablera vem det är som ska vara kung i karet men kunde de inte bara förhandla om saken ?? Imorgon lär väl hela inredningen vara totalkaosad.
Fick hjälp idag med båda pumparna och nu är de båda igång igen, helt felfria. Så skönt.
Nån som känner en bra fiskpsykolog som kan bubbla min blåing till rätta ??
Vi har en liten halvvild kisse här ute, som vi har börjat att mata lite om kvällarna. För att den ska komma regelbundet, få förtroende för oss, så att vi sedan kan eventuellt komma att fånga in den och lämna in till ett katthem. Så Tokf-n har gett den krispisar, och stått och pratat med den då den ätit. Nu stannar den kvar och sticker inte så fort han öppnar dörren. Jag tänkte att det kanske kunda passa med lite mjukmat och fixade en skål och ställde ut. Efter en stund kom den då Tokf-n lockade, men nosade bara på mjukmaten. Satte sig och tittade stint på Tokf-n som stod i dörren och pratade med den. "Var är mina krispisar ??"
Så han hämtade en stor näve och la ut till den, gluffs smack äta och de var slut. Men mjukmaten rörde den inte. Hoppas att kotte blir glad över den istället då !!
Herr Oliver fick fart under tassarna ikväll då vi tog in grannens lilla kattfröken för en lek och kelstund. Då hon var i farten med snöret och en liten kartongbit på kunde han helt enkelt inte hålla sig längre. Så de lekte faktiskt en stund de båda, lite avvaktande dock, för han börjar ju leka med henne som han lekte med Musse, och det funkar inte lika bra med fröken Alexis.
Min ensamma Scalare fick ett nytt hem idag, och ska få simma med 3 st andra Scalarer i samma storlek. Det känns bra. Nu slipper den gå ensam mer.
Nu är det dags att gå och krypa ner under täcket. Dialys imorgon så det blir tidig morgon.