Tror eller ej, men inatt så upptäckte jag att det fanns Ancitrusbebbar i mitt 250 liters kar. Ibland då jag är uppe på natten så kollar jag läget i karen med en liten ficklampa, och där mitt på framrutan satt en liten en, och snart upptäckte jag 2 till. Ca halvcentimetern långa.
Nu såg jag en som satt på ett blad. Det finns mycket gömställen och växter i karet så jag hoppas att de kan klara sig.
Annars så går ju karen på sommarfart så att säga ju.
Idag verkar det bli lika juste väder som igår, så det kommer att bli kolle. Men först ska vi till Arninge för att införskaffa en sån där pall som man både kan sitta på och vända upp och ner på och ligga på knä på då man ska rensa ogräs. Och tro mig, ogräs finns det i överflöd.
Potatisen och löken växer fin fint, igår skörda jag en hel 2 litersbägare full med solmogna jordgubbar. Idag ska tomaterna planteras om inne i växthuset, samt gurkorna och paprikorna. Så först ska det blandas en stor balja med jord och gödsel, rejält med gödsel, för det är alla växter som kräver otroligt mycket näring för att de ska bli bra. Paprikorna och tomaterna, alla dragna från egna frön, har så smått börjat att blomma.
Vi har haft pioner i år, otroligt mycket pioner som blommat. En rosablommande visade sig även ha några vita blommor i sig, så den har plötsligt blivit 2-färgad iår.
Likadant med en Klematis som jag flyttat iår, nu när den blommar har den fått helt andra färger på sina blommor mot vad den hade där den stod från början.
Även mina rosor hemmavid har fått fnatt iår, de blommar någe otroligt.
Sen har det vart maktkamp här hemma, mellan Herr Oliver och mig angående maten som serveras i herrns matskålar.
Han tycker att han ska få bestämma, men se det tycker då inte jag. Så jag knallade iväg till Zoo-butiken, införskaffade några portionspåsar Sciense á 14 kr/st. Han fick en till frukost i fredags, han nosade,men smakade inte och kraffsade sedan övertydligt med framtassen vid skålen för att visa vad han tyckte om det hela "Ha ha bra skämt matte var är nu min riktiga mat ??" Inte ens krispisarna dög, också nya för lite äldre katter.
Så då fick det bli som det blev, ingen annan mat serverades, och han fick vara hungrig.
Han försökte det ena efter det andra, till och med att försöka övertala Tokf-n om hur fruuuktansvärt synd det var om herr Oliver. Men det gick inte det heller, så på kvällen var det en hungrig och sur katt som gick och la sig. På lördagsmorgonen for han upp som en skott då jag klev upp, men det vart tji då med. Ingen ny mat serverades i skålen.
Och han ställde sig åter demonstrativt och krafsade med framtassen över matskålen. "Det här eländet ska grävas ner !!"
Till slut så på kvällen, då vi åt kokt torsk så klarade han sig inte längre, han gick till skålen med krispisar i, suckade tungt och tittade med en lång blick på oss, och satte sig till slut att äta !!
Jag hade vunnit !!! Och som belöning för att han äntligen ätit det som fanns i matskålarna, så fick han lite kokt torsk.
Nu ska vi börja plocka ihop inför att åka upp till kolle. Ha en toppenbra dag allehopa.