Mmm, nu är den här. Sommaren.
Strålande sol och underbar värme. Bara att ta för sig och njuta. Och njuta går bra så länge man håller sig hemmavid eller uppe på kolonilotten. Går man till Centrum eller till något annat ställe där det finns mycket folk, så kan man lätt tappa aptiten för en del av sina medmänniksor under denna tid.
Igår var jag in till stan och träffade en kompis och vi åt lunch i parken vid Klarabergsviadukten.
Köpte varsin sallad och gick dit, men innan vi satte oss var man först tvungen att fingranska gräsplätten som vi skulle sitta på.
Det har tydligen blivit väldigt jobbigt att plocka upp efter sin hund, då man vart ute och rastat den.
Sen så runt omkring oss så satt, eller låg det en hel del andra solfantaster. Och vissa verkade inte bry sig ett skvatt om att det fanns en hel del som kom dit för att njuta av solen under sin lunch-timme och därmed ha något ätbart med sig. Är det sol och sommar får man väl klä av sig hur som helst...eller ??
Och ha på sig vad som helst ??
Jag vet inte vad ni tycker, men jag finner det högst aptitnedsättande att se en gubbe, med enorm ölkagge, i urtvättade gamla sportshorts och lurviga ben, med en likaledes urtvättad gammal t-shirt som inte ens når ner till naveln längre, och som dregglandes tittar på alla unga tjejer. Och i vissa fall även dregglar över unga killar.
Och det är lika aptitnedsättande att se tanter som ska försöka ha en "young look" och som deffinitivt inte längra ska ha en minikort kjol på sig. Samt ett väl tilltaget urringat linne.
Sen då vi skiljde våra vägar efter lunchen knallade jag vidare till Systembolaget på Regeringsgatan. En mycket god vän fyller 40 nu i helgen, och presenten kommer att bli en 32 årig Skotsk Maltwhiskey.
Under promenaden dit fann jag ytterligare exemplar på att dels att Stockholm City börjar att översvämmas av diverse olika turister, och dels på att många svenskar har påbörjat sin semester. Skönt med semester, men för det så innebär det väl inte att man automatiskt i vissa fall förvandlas till en veritabel tölp ??
Det tar tid för en nyanställd ung sommararbetare att lära sig, om det är det första riktiga sommarjobbet som de har. Alla har vi vart nybörjare en gång, och alla vet hur osäker man kan känna sig, och vill inget annat än att det bara ska bli rätt. Ett första steg till sin kommande jobbkarriär.
Då hjälper det inte direkt att det står en gapandes idiot framför en och råskäller om hur "klantig" expediten är i kassan, för att det råkar ta en minut extra. "Jag har semester och har annat att ägna mig åt än att stå här !!"
Och då man väl kommer till Bolaget på Regeringsgatan, så ser man överlastade kundvagnar med öl och annat. "Ja nu ska vi ju iväg med husvagnen så det gäller att handla på sig."
Då tappar liksom sommaren lite av sin underbara charm.
Man märker också att det blivit sommar på alla de covers alla gamla schlagerdängor som spelas på radion.Och alla gamla TV-serier som visas igen på TV:n. På 6:an går V. Uj vad man tyckte att den var läskig då den visades första gången, och hur högt man lyfte ur soffan då scenen då hon drar av sig masken och det är ett ödleansikte under !!
På kolonilotten växer det så det knakar i grönsakslandet. Först allt regn och sen denna sol och värme på det.
Så det gäller att vattna regelbundet i växthuset för där dricker växterna som uttorkade svampar, och blir ledset nervissnade på nolltid om de inte får konstant påfyllning.
Det är roligt att ha kameran med sig, och gå omkring på området och fotografera. Speciellt då jag har fått låna ett annat objektiv av Tok-fn, och kan ta fina närbilder av diverse blommor.
Herr Oliver ligger just nu och pustar ut efter kvällens stund med grannkatt-fröken.
Grannen är borta denna veckan och vi tar hand om hennes Alexis, ca 2 år gammal.
Vi tar in henne en stund hit på kvällarna, så att hon kan få rejält med sällskap och lek.
Herr Oliver tycker dock att det hela bara är så jobbigt. Han börjar ju bli till åren, och suckar tungt över detta sprudlande energiknippe, som kommer studsandes och tycker att han ska leka med henne. "Hallå, jag ?? Leka ?? Med dig ??" Herr Oliver har blivit gammal gubbe-katt med "a grumpy attitude".
Och det är rackarns vad lätt det är som man glömmer hur det är att ha hand om en ung kisse. Full med energi, ska nosa och kolla på allt, och undersöka allt. Kolla om det går att klättra på, om det går att leka med. Och leker man så tar det aldrig slut. Har hur mycket energi som helst. Och är hur kelen som helst.
Herr Oliver suckar väl hörbart då Alexis sätter igång att jaga sin egen svans !! Störtlöjligt ju.
Nu är det dags att ta in lakanen som hängt ute på tork. Det är också sommar, doften av nytvättade lakan som fått torka ute.
Ha en toppenskön sommar.