Jahaps, då var det visst söndagskväll igen. Rackarns vad tiden går fort då man har skojsigt och är ute hela dagarna.
Det har ju inte vart någon överväldigande värmebölja direkt, men vi har vart uppe på kolonilotten och lurvat omkring både igår och idag. I torsdags så undrade jag allvarligt om hela jordaxeln hade hamnat på sniskan.
Vi är inne i början på Juni, och vad jag vet så räknas denna månad in som en av sommarmånaderna. Men i torsdags så var det som om Antarktis hade invaderat landet. Fick ha mössa, vantar och en tjock tröja under jackan för att inte frysa halvt ihjäl då vi skulle upp till kolle och ha styrelsemöte ju.
I går, på Nationaldagen började det dock bli lite bättre, nästan ingen blåst alls, och så fort solen tittade fram i sin kurragömmalek mellan molnen, så vart det riktigt skönt och varmt. Men så fort den försvann igen bakom ett stort tjockt moln vart det kallt igen.
Vi stod först en stund i Centrum och lyssnade på Musikskolans uppträdande innan vi tog en snabblunch hemma och åkte sedan upp till kolonilotten.
Jag krattade till jorden på grönsakslandet, förutom den del där vi hade satt potatisen förra helgen, och gjorde sättrader för all lök som skulle planteras. Det vart Röd lök, Gul lök samt Scharlottenlök.
Sen så brottade jag mig in i förrådsskjulet och lyckades att rota fram klätterställningarna för ärtorna, samt bondbönorna.
Då jag hade fått dessa på plats så var det dags att sätta ner både ärtorna och bönorna i jorden, så jag räfsade upp en liten rad framför varje ställning. I en av dessa rader så fick jag syn på någe lustigt. En knallröd liten insekt av någe slag. Och den var verkligen knallröd, inte speciellt stor, men väldans röd.
Tokf-n kom och tittade han med, han hade heller aldrig sett något liknande tidigare.
Synd att vi inte hade ett förstoringsglas med oss, det hade vart kul att se den i lite förstoring.
Sen så fortsatte jag med att sätta några rader med rädisor. Vi planterade Krusbärsbusken som jag fick i födelsedagspresent, samt ett Vinbärsträd.
På kvällen sen var vi ganska så trötta så det vart en skål med räkor framför TV:n medans vi suckade i gemensam kör över det svenska fotbollslandslagets insats mot Danmark.
Idag så kom först min brors sambo och lånade min symaskin, sen packade vi ner det vi skulle ha med oss, och åkte upp till kolonilotten igen.
Jag började med att rensa lite i vårat förrådsskjul. Upptäckte att de fröer som legat där inne, utan något lock på burken, var det bara skal kvar av. Vi har väl haft besök därinne av någon skogsmus som ätit sig mätt på fröerna under vintern.
Tokf-n grabbade tag i trädgårdskorgen, några redskap och började att kravla omkring på marken runt diverse buskar. Han rensade bort ogräs, grävde till kanterna, fyllde på med ny jord där det behövdes, och luckrade upp gammal lerjord med sand och ny jord. Emellanåt så tog vi en liten fika inne i växthuset. Så mysigt att bara sitta därinne, när det är lite småkallt ute. Vädret har ju vart okej idag, lite skyigt på himlen men annars mest sol. Dock hade det börjat blåsa lite sen igår, och det var inte Söderhavsvindar direkt, men inte ren nordan som det vart tidigare i veckan.
Sen började jag att plantera diverse fröer i krukor och satte in i växthuset. Fick en smärre hjärtattack så jag såg något i ögonvrån och då jag vände på huvudet för att titta närmare på vad det var, så var det en jättestor spindel. Fast som tur var så var den på andra sidan glaset. Gaaah, stora spindlar är bland det äckligaste som jag vet.
Jag tog dock en stund att hjälpa Tokf-n lite, innan jag fortsatte med frösättandet. Då hade den hunnit att försvinna.
Har även provat och sätta en bit Ingefärsrot. Ska se om jag kan lyckas att få den att gro.
Imorgon är det arbetsdag på kvällen på kolle. Hoppas att det är bra väder imorgon, för då kan jag gå upp tidigare till kolonilotten och fortsätta med att sätta fröer, tills kl 18.00 då de 2 arbetstimmarna ska börja.
Fast först imorgon, efter dialysen ska jag till röntgen. Ska kolla revbenen på vänstersidan, har fått så nedrans ont i sidan där sen en tid tillbaks. Utan att ha slagit i eller så, så min doktor fixade en snabbremiss till röntgen så ska de se om de kan hitta något.
Kan inte ta för djupa andetag, då känns det, det känns när jag ligger, vissa rörelser och det är allmännt mysko.
Nu har jag dock tagit en ångande varmt bad, så det känns bättre i kroppen i övrigt. Då det ju inte vart direkt sommarvärme ute, efter förra helgens fenomenala värmebölja, så har värken gjort sig rejält påmind. Och är man ute i 2 hela dagar och fixat på kolonilotten, så känns det i både leder och övriga delar. Men nu efter ett varmt bad, så börjar det bli helt okej igen ju.