Huvva vad det blåser ute. Riktigt rejält, från min synvinkel sett alltså. Blåser det mer än än vanlig vindpust, vill Tokf-n helst att jag fäster ett drivankare i bakfickan innan jag går ut.
Han är rädd att jag kan blåsa bort annars. Är ju inte världens tungviktare direkt.
Idag så skulle jag göra en undersökning efter dialysen, ett ultraljud på urinblåsan. Och då jag inte visste hur lång tid detta skulle ta, så hade jag sagt åt pappa ( som ju annars hämtar mig efter varje dialys ) att jag skulle åka kommunalt hem. Undersökningen tog 2 minuter, och de gjorde den på dialysavdelningen, så jag gick sedan och tog tåget hem.
Men vid Täby C bestämde jag mig för att kliva av, för jag var hungrig och hade kommit underfund med att en hamburgare inte skulle vara helt fel. Så det vart en Whooper Cheese på Burger K. Efter att ha mumsat i mig den så knallade jag in på Indiska, och shoppade helt hejdlöst loss på 2 st nya klädesplagg. ( på rea ).
Dessa stoppades ner i en liten glansig papperskasse. Tog sedan tåget hem till Åkersberga. När jag klev av och knallade hem, så fick jag vinden rakt i ryggen, och min påse vart som ett ballongsegel. Ni har säkert sett sådana vindsurfare på vatten som dras av en liten drake ?? Så kallade Kite-brädor. Jag kände mig som en sådan. Påsen liksom drog mig hela vägen hem. Hade det var en påse av större modell så hade jag nog lättat lite från marken. Varning för flygande Mogwai alltså !!
Är det en flygade potatis ??
Är det en flygande fågelskrämma ??
Nej, det är en flygande Mogwai !!

Ringde och kompletterade min beställning tills på lördag. 3 st 12 bitars tårtor blir för lite, så det vart en 10 bitars till.
Min kompis som är glutenallergiker kommer att få en mandelkorg med vaniljcréme och färska bär i. Hon är innerligt trött på att mest få Schwarzwaldbakelser och Chockladbiskvier att äta, då det är fika som det bjuds på.
Sen så blir det kanelbullar och lite olika småkakor. Och fin fint väder har ju utlovats tills på lördag . Blir toppen då vi ska vara uppe på koloniområdet, har bokat Föreningshuset där, så vi kan vara både ute och inne.

På stora plakat överallt, ler en massa inställsamma ansikten mot en, det är ju snart val till EU Parlamentet. Men det känns som om man tappat allt vad förtroende heter för de där politikerna. Hur i hela friden ska man få dagens barn att tro på att "Har man lovat något så ska man hålla det !!", då de ledande personerna i landet sviker sina egna löften i parti och minut ??
Det ligger mycket i det där uttrycket: Barn gör inte som man säger åt dem, utan de gör samma saker som vi gör.
Ledande personer i toppositioner gör allt för att gynna de sina, och tjäna så mycket pengar som möjligt på det hela, och de är inte villiga att dela med sig ett öre av det hela till "det vanliga folket".
Nu talas det om att man helst vill att lönerna ska frysas under nästa år, men detta gäller så klart inte dem själva.

Då man lever på sjukpenning under en längre tid, så är det inte glamorösa utsvävningar som kan planeras direkt. Räknar på varje krona för att få det att gå ihop, och samtidigt försöka ha ett sparkapital om det skulle dyka upp en oplanerad större utgift. Jag längtar vekligen att kunna börja få arbeta igen normalt, att i alla fall ha min normala inkomst att leva på.
Längtar efter att kunna få ge mig ut att resa igen, utan en sjuhelsikes massa planering och det att hälften av den tid som man är borta går åt till en massa sjukhusbesök och dialyserande.

Nu är det dags att krypa ner under täcket, måste bara flytta på Herr Oliver först, som för närvarande har ockuperat ena delen av bäddsoffan. Han har dock hittills ignorerat alla försök av mig hittills, genom att stoppa ner huvudet mellan sina ihopkurade framtassar.