Muttrar...
Alltså, det sägs att maskiner, av alla de slag inte har känslor. Detta tror jag inte på, för det är nämligen så att de verkar som om maskiner inte tycker om mig. Akvariepumpar, datorer m.m m.m. Det som funkar hur bra som helst för andra att hantera, börjar i regel uppföra sig väldans konstigt så fort jag är i närheten.
Mina akvariepumpar vill inte, fastän jag följer samma bruksanvisning som alla andra. Gör som man ska enligt instruktioner. Nopes, det ena skräller värre än en dank-kula i en torktumlare, det andra läcker från ett ställe där det inte ska kunna läcka. Den bärbara datorn jag satte mig vid för en stund sen vill inte alls som den ska. Vill inte hämta hem mail, vill inte ansluta till Internet, fastän att anslutningen visar grönt och säger att hastigheten är maximal.
Det första som händer då jag började jobba på Landstingshuset är att de datorer som jag jobbar med, kraschar simultant efter 2 veckor.
Inte ens data-supporten kunde hitta vad i felet låg. På det andra jobbet fick jag hela Word att säga tack och godnatt. Skulle jag söka jobbsom data-support via telefon skulle jag antagligen få halva Sveriges datorer att slockna.
Då jag läste Företagsekonomi och gjorde prov, speciellt efter det att vi lärt oss bokföring, så räknade jag efter konstens alla regler....och svaret blev fel !! Min lärare kollade, om och om igen, jag hade räknat rätt hela vägen, och på hans miniräknare vart det rätt. Han provade min, då visade den rätt. Jag fick tillbaks min miniräknare, räknade om på samma sätt som han hade gjort och voilá....fel svar !!!
Tur kan man nog säga att jag inte kom in på den där Maskiningenjörsutbildningen på Högskolan som jag ville läsa.
Tänk om jag fick jobb som tekniker sen på nån av de stora biltillverkarna..." Nej tyvärr, vi har fått lägga ner våran produktion då tillverkningsrobotarna börjat att begå självmord efter den senaste servicen."
"Efter det att vi anställde den där nya teknikern att serva JAS har alla plan börjat att flyga upp och ner."
Maffian skulle väl antagligen inte kunna hitta någon bättre revisor att tvätta deras svarta pengar med, åklagaren skulle inte hitta ett endaste fel i bokföringen, ändå tvättas pengarna vita !! Alla poster ser rätt ut, ändå blir det fel.
Uppför sig eran dator / datorer helt som de ska, släpp för guds skull inte in mig i era hem. Det kommer att hända konstiga saker då. Jag lovar.
Det är ett under att nästan alla dialysapparater inte flippar ur helt, ja förutom den som slutade att funka helt, när jag är kopplad till dem ju. Att en apparat stannar helt och bara slocknar har hänt en gång tidigare på dialysavdelningen där jag går. Väldigt sällsynt att det händer. Men såklart hände det mig för att tag sen, och efter lite historiskt rotande i journalerna för maskinparken där, visade det sig att den apparaten som stannade då, för ca 10 år, var en som jag hade haft då !!! Ja jag gick då i dialys mellan 90 - 92.
Jag blev inte direkt förvånad då jag fick höra det.
Idag åkte vi in till stan för att ta en fika på det bageri som jag ska beställa tårtorna ifrån tills nästa lördag. Det visade sig vara stängt under helgerna. Så nu har ett nytt problem uppstått, vi måste alltså hämta tårtorna på fredag, och något ställe att kunna ha dem på tills på lördagen. Vår kyl får det plats med en. Och jag ska 3 st av modell 12 bitars.
Hoppas att jag kan övertala min far att kunna låna hans kylskåp till de 2 andra tårtorna.
På kolle har vi ingen el ju, och inget kylskåp i föreningshuset. Ett stort gasolkylskåp kostar mer än vad vår lilla förening har råd med.
En av mina mobiltelefoner blev knäpp efter ett tag, rejält knäpp, så vi lämnade in den på service. De hittade inget fel, jag visade hur jag gjorde, bla för att kunna skicka MMS och så, och den flippade direkt igen. Fastän jag gjorde allt enligt instruktionerna.
Det är ett mirakel att den här Mac-en jag sitter vid nu inte börjat att uppföra sig konstigt.
Nu får jag sätta mig och handrita en karta att skicka till de som aldrig vart på koloniområdet förut, dels att de hittar dit alls, och till rätt hus på området. Kan en vanlig penna begå harakiri ??