Aj oj stööön.
Nu värker det i varenda del av denna erbarmeliga lekamen som jag dras med.
Haft värk ett bra tag nu, rejäl värk i ben, fötter och händer mest, men även ryggen har gjort sig påmind om sin existens. Så även idag då jag vaknade, så den första störtdykningen gjordes raka vägen ner i burken med värktabletter.
När så dessa äntligen börjat att ge effekt, och jag slutade att stappla omkring som en ledbruten stenåldersmänniska, så gav jag mig på stora akvariet. Nu vankades det en rejäl totalrengöring. Men för att kunna börja med detta var det lite andra saker som måste ordnas med först. Tvättstället skulle lyftas ur badkaret, så att jag kunde komma åt badkarskranen, och koppla på slangen där. Några hinkar och bunkar skulle rengöras i det nu tomma badkaret, diskbänken plockas ren. Så det vart att tömma diskmaskinen först från det diskade och stoppa ner det som stod på diskbänken och väntade.
Sen efter allt detta donande så var det dags att ge sig på akvariet. Av med täckglasen, ner med slangen, dra ut andra änden av slangen genom köksdörren, fånga Herr Oliver som passade på att ta sig en fritur ut genom den öppnade dörren.
Börja plocka ur alla grenar och växter, fånga fisk. Problemet var hur jag skulle kunna få tag i den stora blåciklidshanen utan att hela lägenheten skulle skvättas ner. ( jag vet att det inte är en blåciklid på bilden men det är en blå fisk !! )
Till slut, efter att de flesta andra fiskar hade fångats och förpassats till bunken som de får gå i tills imorgon, så var det dags för den stora brottningsmatchen. Han är ju stor som en mindre gädda !! Till slut, efter diverse resultatslösa men väldans splattiga försök med håven kom jag på hur jag skulle göra. Tog halvlitersmåttet, fick in han i det, och föste sedan in detta i hellitersmåttet.
Nu kom han ingenstans, och det skvätte inte en droppe då jag förde över hela anordningen, med en skitsur blåciklid i, till bunken.
De enda fiskar som jag inte fått fatt på och som går kvar är den stora praktbotian och 2 st malar. De gömmer sig i en glipa mellan bakgrunden och en av de fastsatta bottenmodulerna. Går inte att få in håven där. Har försökt att göra en malfälla, men får bara tji. De låter sig inte luras.
Stoppade ner ett mindre filter i bunken, en termometer och en liten doppvärmare. Alla fiskar har hittills klarat det bra, trots en mycket nyfiken och närgången Herr Oliver. Han tog sig för övrigt 3 st friturer till genom att knuffa upp köksdörren. Trodde inte att han skulle gå ut själv då det ju regnande ute, men det gjorde han. Till sist satte jag på han selen, sen kom han in en kort stund senare, och satt och såg olycklig ut. När jag väl hade torkat av mig såg jag att han hade fått ena frambenet genom halsöglan, och den verkade strama åt ganska rejält bakom hans armbåge, tydligen gjorde det lite ont också för han gjorde motstånd rejält då jag skulle hjälpa han. Han har fått frambenet genom halsöglan tidigare och det har gått bra att hjälpa han, men nu måste den ha hamnat helsnett för att jamade i protest, det gjorde väl ont för den stackaren och bet rejält efter min hand då jag försökte kränga tillbaks selen.
Till sist tog jag på mig en tjock handske på ena handen, tog det andra frambenet och drog det genom halsöglan, för att dra av hela selen bakåt. Han fick helt enkelt bita i handsken, medans jag drog den öven ryggen och magen på han. Till slut fick jag av den och det tog en lång slickstund för han att komma i form igen. Måste öka omfånget på halsöglan så att det inte kan hända igen.
Sen har det tömts vatten, sugits slam, fyllts på med nytt vatten, tömts igen, gjort rent trärötter från gamla växtrester.
Dammsugits under hela karet, imorgon får pappa hjälpa mig att lyfta fram pumparna så att jag kan göra rent dem.
Nu har jag värk i hela kroppen, värktabletterna tar bara udden av det värsta, resten känns som om jag gått en match mot han Mike Tyson. Herr Oliver har roat sig själv med att fara som en furie upp och ner för klätterställningen, var ju tvungen att flytta på den lite för att komma åt ena kortsidan av karet, och det var tydligen väldans skojigt för herr katt.
Dags att krypa ner under täcket. Imorgon är det dialys igen.