Huvaligen, nu känner jag mig ganska så mör i hela kroppen. Har vart i Trosa över helgen och firat min fars 70 års dag. Egentligen fyller han år först idag, den 17e. Så det där med att den 17e är Norges Nationaldag är bara en cover. Vi åkte ner igår på förmiddagen, har aldrig vart i Trosa tidigare så det var väldans kul att få se den lilla staden.
Väldigt charmigt med gamla hus och gågator, och sen kanalen som gick mitt genom det hela.
Pappa hade bokat och fixat det hela, för han ville bara fira med den närmaste familjen, dvs min bror, hans sambo, Tokf-n och jag.
Det var strålande solsken men inte så varmt i vinden. Så vi valde att sitta inne nä vi skulle äta lunch på StadsHotellet. Jag högg in på en smarrig räkmacka, storlek liten. Tur att jag inte hade valt en stor, för den som jag fick var så stor som man brukar köpa. Tyckte jag. Tokf-n högg in på en portion med Kålpudding, min bror på deras specialhamburgertallrik med biff Angloisé. Med pommesfrittes till undrade vi alla hur i hela friden han skulle orka med middagen på kvällen sen.
Hans sambo tog dagens soppa, blomkålssoppa med en liten, och den var verkligen liten, svamp-pizza till. Pappa tog stekt strömming.
Sen så promenerade vi runt i stan och kollade, min brors sambo och jag hittade många roliga butikar att gå in i. Herrarna fick tålmodigt vänta tills vi hade kollat klart och sedan fortsatte vi promenaden.
Kl 15 var det incheckning, då var det en sopplunch som serverades, de andra högg in, jag avstod. Var mätt efter räkmackan, och en glass som jag köpt under promenaden.
Sen satt vi på hotellets baksida, i solen och tog en öl. Då började bandet som skulle spela under kvällen att repetera. Det var Mats Ronander med sitt band som skulle ha blueskväll. Skönt gung att sitta och lyssna på.
Innan middagen på kvällen så tog vi lite Champange för att fira pappa, han fick en flaska Ballentinés 21 year old skotsk Whisky av oss.
Sen så hade vi bokat bord till kl 20.00 och det vankades en 4:a rätters middag. Till denna fanns det 2 st olika vinmenyer att välja på.

Det hela började med en tallrik med kokt grön sparris i smörsås och en tomatvinegrette till.
Till detta ett mjukt italienskt vitt vin. Den där tomatvinegretten var rent himelskt god så vi bad om receptet av kocken.
Det visade sig bla vara champange i den.
Efter det var det varmrätten, smörstekt majskycklingsfilé med en italiensk risotto till, med parmensan och murklor i. Till detta ett franskt fylligt rött vin.
då vi var klara med detta, och jag orkade inte hela den portionen, så vankades det en ostbuffé med lite olika sorters ost. Alla svenska, och det stod en skylt vid varje som beskrev osten och dess historia.
Såklart var det ett Portvin från Portugal som serverades till denan buffé.
Som avslutning på denna middag var det ju efterrätten som kom in. Det var Rabarebersourbé, samt rabarberparfé på en tunnt hasselnötsflarn, som akkompanjerades av ett sött efterrättsvin från Italien.
Vi hade då setat i 3 timmar och ätit, druckit, pratat och haft väldigt, väldigt trevligt. Samtliga var garanterat mätta.
Under den senare delen av middagen hade Mats Ronander haft den första spelningen, så det vart lite musik också som middagsunderhållning från våningen under matsalen där vi satt.
Sen gick vi ner och kollade lite på spelningen, skönt gung i musiken, men efter all mat och dricka så var vi alla ganska så trötta så det vart inte länge vi kollade, utan sen vart det att gå och sova för samtliga.

Då Tokf-n är väldigt allergisk nu av allt pollen och skit som är i luften, så visste jag atthan skulle börja att snarka under natten, så jag tog en sömntablett innan. Vaknade dock i alla fall vid 4:a snåret och det gick inte att somna om. Det kvittade hur han än låg, han snarkade värre än en bergsborr. Till slut så gav jag upp, tog på mig den tjocka morgonrocken, grabbade kudden och en stor handduk. Gick in i badrummet, stängde dörren, la den andra stora handduken i badkaret och la mig sonika där. Äntligen tyst !! Så jag kunde slumra i några timmar innan det var dags att gå upp och äta frukost. Ja, jag kunde ju inte gå ut i korridoren och lägga mig på soffan där, då hade folk ju trott att jag var helgalen ju.

Efter frukosten, himlars vad lyxigt det känns med hotellfrukostar ibland, så åkte vi hem till Åkersberga igen.
Tänkte det att om jag lägger mig nu att sova, så kommer jag inte att kunna somna ikväll. Så jag fixade lite här hemma, sen åkte jag upp till kolonilotten och var där resten av eftermiddagen. Det vart riktigt skönt väder, strålande sol och ingen vind, så jag kunde gå i t-shirt och byxor och hålla på.
Grävde upp och planterade om en liten Klematis. Den har stått vid en klätterros, men rosen tar nog för mycket näring, så den har sett allt mer ledsen ut den stackaren. Så nu grävde jag upp den, gödslade ordentligt där den skulle stå och ner med den. Gödslade en hel del andra växter också , klippte ner en av de stora rosorna, grävde upp min blåbärsbuske som jag skaffade i fjol och satte den i en av pallkragarna istället. Den var nästan helt överväxt av Kirskål där jag hade planterat den i fjol. Sen så började jag att även gräva upp Kirskålen, men det är så mycket så det kommer att ta tid. Vi får nog ta jordfräsen och sätta på ogräsrivaren på den och köra där istället. Rev ner en massa visset humlestänglar från det träd som den brukar klättra på. Det började att likna ett gigantiskt spindelnät av alla gamla vissnade stänglar.
Tog upp några riktiga bamsar till maskrosor.
Konstaterade att den rabatt som jag grävde upp helt för ca 2 år sen ser ut som och måste grävas upp igen. Vi får antagligen ta bort en hel del av den gamla jorden där, som i övrigt mest bstår av lera. Förra gången jag grävde upp den, hysstade vi i 3 st stora säcka ny jord, grävde och vände innan vi planterade igen. Men all den jorden verkar ha försvinnit, nu är det bara lera igen.
Så det blir att köpa ett stort lass med ny jord, sand, gräva upp de växter som jag vill ha kvar och fräsa hela skiten sen. Ner med den nya jorden och sanden, fräsa igen, gödsla och sedan plantera om den.
Blir trött och får värkande muskler bara av att tänka på det.
Nu är det dags att gå och lägga sig.