Det finns bokstavligen talat rovdjur i människoform.
Läser om den man som de grep i Thailand nyligen för att han hade köpt ett barn. Läser om de som fick sprken från en myndighet för att de laddat hem barnpornografi på jobbdatorerna under arbetstid.
Kan aldrig förstå och kommer aldrig att kunna förstå eller förlåta de som ger sig på barn eller djur Läser om det nätverk i här i landet med förgreningar utomlands, som handlar med djur för att endast utnyttja dem sexuellt.
Blir arg, ledsen och förbannad, allt på en gång. Dels pga den svaga lagstiftningen, och dels att människor verkligen kan vara sådana. Vi som ska vara så "intelligenta", vi som gett oss själva rätten att sälja andra levande varelser för pengar och styra deras liv.
Rovdriften av naturen, speciellt nu då många länder siktat in sig på de olika polerna, för att hävda "äganderätten" och kunna börja borra efter olja och andra naturtillgångar. Det vill säga, förstöra hela den oersätterliga ekologiska balansen som finns där. Som finns överallt.
Hur det pratas om att kunna börja bosätta sig på månen eller andra planeter i framtiden. Räcker det inte med att vi förstört denna planet ?? Mycket av det som vi lyckats med att förstöra pga av vår rovdrift och hunger efter pengar, går ju inte att reparera likt en trasig bil.
Det fiskas och bottentrålas på allt större djup i haven, då vi redan fiskat ut större delen av de bestånd av havslevande varelser i alla former, på de djup man normalt har fiskat på.
Många olika kulturers tro på att vi kan överta olika djurs egenskaper ( mycket med kopplingar till större mera fantastiska sexuella prestationer ) så utrotar vi dessa djur.
Vi tror att vi kan bemästra alla levande varelser, stora vilda kattdjur, apor osv, att ha som husdjur. Då dessa plötsligt växer upp till vuxna individer och ger utlopp för sina medfödda drifter, och blir plötsligt "ohanterliga", ger vi oss rätten att bestraffa dem på de mest ohyggliga sätt, eller gör oss av med dem som uttjänta "sopor".
Inför den kommande sommaren ökar plötsligt antalet allergiska familjemedlemmar, då man inte anser sig ha råd att lämna bort hunden / katten / kaninen / marvinet till ett tillfälligt semsterdjurhem. Vissa släpper bara ut djuren "En katt klarar sig alltid !!"
Jag kan inte förstå hur fenomenet "att skaffa sommarkatt" fortfarande existerar.
Skulle dessa människor bara släppa ut sina barn vind för våg att klara sig själva efter sommaren då alla börjar jobba igen ??
Har vår empati för andra levande varelser i alla former, försvunnit i vår egna utveckling genom tiden ??
Nu köper folk sommarblommor som galningar, det putsat och fejas i varenda trädgård, på varenda balkong och uteplats. Alla blomlådor ska fyllas med blommor och andra växter som egentligen inte hör hemma i vårat klimat. När hösten kommer, slängs de. I bästa fall på en kompost, i mer vanliga fall rakt ner i soppåsen. De blommor som finns naturligt och är utvecklade för vårat klimat hela året om duger inte längre. Ja förutom de som planteras i trädgården vill säga.
Det som man sett på sin utlandsresa till sydligare länder vill vi ha även här. Vår högsta önskan är väl att kunna styra klimatet totalt.
Att kunna utveckla en maskin för var och en att kunna programmera för det ultimata vädret vid varje tillfälle. Snart kommer väl IKEA med "Köp din egna väderbox Solis" Bara att plocka ihop de delar man själv önskar, kommer att finnas i 10 olika modeller ( minst ).
Likt de radiolicenser som sålts kan man köpa sin egna väderlicens.
Grannen har strålande sol över sin trädgård, medans man själv har ett strilande sommarregn över den egna lilla potatisåkern.. Ytterligare 3 tomter bort snöar det, då snubben som bor där älskar allt vad skidåkning heter.
En utopi ?? Faktiskt inte, då det redan forskas på hur man ska kunna framställa moln på konstgjord väg, för att kunna framställa regn.
Det forskas på hur man ska kunna komma att påverka olika vädersystem.
För övrigt tycker jag att det vart på tok för kallt i vinden idag, vem tusan har beställt nordanvind i mitten av maj ?? Nu ska det vara varmt och sol ju, för det var det alltid så här års när jag var liten ju. Det minns jag bestämt !!