Jisses vilket väder det har vart under helgen. Helt underbart toppen och idag är första dan på året som jag faktiskt inte haft ont i mina leder !!
Tack vare värmen ju.
Imorse så var det lite värk i knäna och fötterna, men efter det att vi hållit igång hela dagen igår så är det inte så konstigt.
Jag hade ju ordnat med stort tårtkalas uppe i Föreningshuset på vårt koloniområde.
För familj och vänner, så vår ordförande och hans fru hade satt in en satt in en stor bukett med Syrénblommor till mig, och han hade hissat flaggan. Vilket direkt ledde till ett det var flera stycken av tanterna där uppe som kom ilandes till han och frågade varför han hade hissat flaggan. Det var ju inte allmän flaggdag ju !! Och han sa som det var, att det var en medlem som hade fyllt år och det var därför han hade hissat den. Vem var det då som hade fyllt år ville de veta, men se det avslöjade han inte. Så gissa om det var många par ögon som kikade över häckar och andra buskar för att kolla när alla inbjudna började att anlända. Finns inga mer nyfikna tanter än de på vårt koloniområde ju.
Och fina presenter fick jag, ett vinbärsträd, en Krusbärsbuske och en stor fin kruka. Presentkort till Centralbadet, en ny lite klotgrill, och en massa annat.
Och det åts tårta, bullar och en massa goda kakor. Barn som hade mycket spring i benen kunde springa ut och in som de ville, dricka så mycket saft som de ville, och alla andar andra hade lika trevligt de.
Så det vart ett väldans lyckat kalas.

Idag har vi vart uppe på egna lotten och jobbat en hel del.
Fast först på förmiddagen så åkte jag iväg till Byggmax och köpte en 25 kg säck med fin sand. Den lyckades jag att baxa in i bakluckan på bilen helt själv. Sen for jag vidare till Trädgårdsväxthandeln, och köpte 3 st 50 literssäckar med jord. Att dra ner dem från pallen i den lilla kärran man har där, var inga problem, men sen skulle de ju upp från kärran och in i bakluckan på bilen. Det var lite mera problem. En sån säck väger ju lika mycket som jag själv. En säck lyckades jag faktiskt att klara av själv att brotta in i bakluckan, men sen var det slut på orken i både armar och ben. Så jag grabbade tag i en förbipasserande kille och bad att få låna hans muskler för de kvarvarande 2 säckarna.
Tokf-n höll på med att printa ut en massa protokoll från vårt årsmöte och lite annat styrelsejox för koloniföreningen, och han var precis klar med det då jag kom hem igen. Stoppade i oss varsin varmkorv med bröd, ja jag åt en medans Tokf-n mumsa i sig 3 st, innan vi åkte upp.
Sen har det klippt gräs, städat ur växthuset helt, i med ny sand på golvet. Fått dåndimpen av den största geting som vi båda någonsin hade sett, och som hade lyckats ta sig in i växthuset. Den hade också den största gadd som vi sett.
Tokf-n jordfräste landet en gång till, och vi satte ner potatisen. Ställde in alla hyllor och så i växthuset igen. Planterade om alla tomatplantor och några andra plantor och ställde in i växthuset.
Sen ska det sättas minislanggurke-frön nästa helg, lite melonfrön och annat.
Tokf-n har setat i skuggan under körsbärsträdet och druckit kall öl. Några vänner kom förbicyklandes och stannade och pratade för en stund.

Så nu känner jag mig ganska så mör faktiskt. Det har vart en rolig helg, med mycket att göra, men kul saker att göra. Och vi har vart ute mycket. Så nu blir det att hoppa i badet innan det är dags att krypa till kojs ju.