Igår fick vi tillbaks bilen igen, efter att den har varit 2 dagar på verkstad. Verkstad kostar dyrt, men ändå inte så dyrt som vi trodde att det skulle kunna bli ju. Upptäckte förra helgen att AC:n i bilen inte ville som den skulle riktigt.
Tokf-n testad både det ena och det andra men fick tji och målade upp värsta scenariot om att "Tänk om den är kompressorn som är trasig ?? Då kommer det att kosta nästan 15000 kr ju !!" Yajks sa jag, och såg den personliga konkursen komma ångandes likt ett skenande expresslok.
Nu var det inte kompressorn som tur var, utan bara en packning, men det kostade i alla fall några tusenlappar att få det åtgärdat.
Sen när vi kom hem efter att ha hämtat bilen så pussade Tokf-n på den "Åh vad jag har saknat dig." Sen klappade han den på bakluckan också och "Vi ses imorgon, sov gott."
Borde jag oroa mig eller är det övergående tror ni ?? Han lider av kronisk prylgalenhet och har köpt en del små grejer till bilen som han kan "leka" med.
Nu har han dock insett att det inte kan bli några nya fälgar till sommardäcken den här gången. Måste ju skaffa nya sommardäck för i år, och han hade planerat att skaffa nya fälgar till dessa också. Istället för de vanliga 15 tums som vi har så hade han siktat in sig på 17 tums. Men nu blir det inte så, iochmed denna oplanerade reparation av AC:n
Gissa om jag kommer att få skavsår i öronen om detta under den kommande sommaren.
"Det skulle ju vara sååå mycket snyggare med ett par 17 tums, vi skulle nog ha skaffat dem i alla fall." varje gång vi ska åka någonstans.
Nåja, han är som han är och det är ju därför jag tycker om han så mycket.
Ute skiner solen men vinden är inte speciellt varm. Så de som ska se på någon Valborgseld får ta varma kläder på sig.
Läste i tidningen föresten att den här dagen på året, när folk ska se på alla eldar, är den tid på året som det stjäls flest cyklar.
Har man en dyrare märkescykel så anmanas man att lämna den hemma, annars riskerar man att bli av med den, medans man själv står och tittar på brasan.
Att man aldrig kan få ha sina saker och ting ifred från andras klåfingringhet ??
Hoppas att det kan bli lite varmare igen i helgen, så att vi kan börja på kolonilotten.
Det börjar att klia i fingrarna och det är ju en del att göra nu på våren. Rensa bort allt nervissnat från perennerna, klippa rosorna, städa ur hela växthuset, skaffa ny sand till golvet i växthuset, fräsa grönsakslandet och vända ner en av komposterna i det. Sen ska den andra komposten vändas över i den tomma och det ska påbörjas en ny.
Gamla saker ska samlas ihop och köras till tippen. Det ska gödslas ordentligt och grävas.

Herr Oliver är lite off, har inte haft aptit på något av det som jag serverat han i matskålarna under de senaste dagarna. Men igår så passade det faktiskt med tonfisk och nu har han nästan ätit upp allt.
Imorse väckte han mig redan kl 04.30, han var hungrig och han hade mat i skålen men ville inte äta ensam !! Så då väcker han mig.
Sen en halvtimme senare, precis då jag lyckats att somna om igen, så väcks man av "Ulka ulka ulka ulka....krääääkas !!"
Så då var det bara att gå upp och torka upp det som lilla herrn hade hulkat upp i 3 prydliga högar på golvet. Samt lotsa en en halvsovande Tokf-n rätt till toan. Han hade också vaknat av ulkandet och upptäckt att han behövde gå på toaletten, men höll på att somna om igen då han var på väg dit.
Nu ska jag gå till Centrum och handla lite, funderar på om man inte skulle ta och grilla imorgon ?? Våra grannar som kommer från mellanöstern grillar året runt. Kvittar om det är snö på marken och stelfruset ute, de grillar.
Häromdagen grillade de något med kyckling och det luktade någe vansinnigt gott.
Ska fråga dem nån gång om vad det var för något som de hade marinerat kycklingen i.
Ha en toppentrevlig Valborg, och glöm inte att vända era brashögar innan ni tänder eld på dem. Så att alla små djur som gömt sig därinne kan smita iväg.