Tjallaballoo vilket toppensuperväder det har vart nu i helgen.
Så det vart ju att börja plocka fram kläder av det lättare slaget. Dock ville jag inte börja med att dra på mig de korta shortsen direkt, utan tog ett par sådana där halvlånga byxor á la piratstuket.
Detta i sin tur innebar ju att jag stolt visade upp mina bländande vinterbleka underben, för de som passerade och inte hann blunda i tid.
Invigde en av de ärmlösa skjortor som jag införskaffade häromveckan, då jag fick ett ryck att införskaffa lite nya kläder. Tog dock en viss hänsyn till att inte skrämma totalt slag på grannarna, genom att ha en lättare linda kring vänster överarm.
Det är där som jag har min fistel för dialysen, och det har blivit ganska så stora och väl synbara "bullar" nu. Vilket kan skrämma slag på de som ser min arm och inte vet vad det handlar om. Till och med Tokf-n tycker det är lite läskigt att se på den.
Idag hade vi årsstämma på Koloniföreningen.
Jag avsade mig min plats som sammankallande för Valberedningen och gick in som suppleant i styrelsen istället.
nästa år kommer det att bli en hel del för valberedningen att ta hand om, och jag känner att jag inte har tillräckligt med ork för att kunna fixa det.
Varför är folk så rädda för att ta på sig uppdrag i föreningar. Ordet förening betyder ju samverkan, att man ska hjälpas åt.
Men det är ju lättare att "låta någon annan göra det istället...."
Om det fanns en osynlighetsknapp som folk kunde använda då det är dags att utse någon ny till någon post eller uppdrag, så skulle nog ca 75 % av de närvarande på årsstämman använda den. "Bara de inte nämner mitt namn som förslag !!" om inte valberedningen lyckats att få någon frivillig att ställa upp vill säga.
Det har börjat att påtas för fullt nu på de olika lotterna, det grävs och luckras i jordplättarna. Det härjas vilt med sekatärer och trädgårdssaxar för att klippa bort allt det vissna från i fjol.
Själv konstaterade jag att vi nog kan börja skörda av vår egna pepparrot i år. Den lilla knöl pepparrot som jag satte för tre år sen har verkligen växt till sig och nu är det 6 st synliga knölar som det kommer små bladskott från.
Väl hemma igen satte jag igång med att sätta de lökar som skjutit lite gröna skott i planteringskrukor. Vet att det knappast blir nya lökar av dem, men det är gott att klippa ner lite färska gröna lökbladsskott i sallader och så.
När vi var nere i Skåne över påskhelgen så hälsade vi bla på en av Tokf-ns kusiner som bor i Stockamöllan. Han och hans fru odlar mycket eget och gillar att påta i trädgårn. Jag såg några lökliknade växter och frågade om han redan hade satt gul lök, men näe det var inte gul lök. Det var någe som hette Luftlök. Hade jag aldrig hört talas om, så jag fick med mig hem att plantera på vår kolonilott.
Det blir en tjockstängel som det växer ut ett knippe smålökar på högst upp, och låter man dem vara så trillar de ner så småningom och rotar sig för att bilda nya lökplantor. Eller så kan man skörda dem och ha som små steklökar, eller i sallader eller till...vad man nu vill använda dem till. Det ska bli himla roligt att prova på i alla fall.
Några nya fälgar till bilen blir det, efter det att vi konstaterat nu i helgen att AC:n inte riktigt vill som den ska i bilen. Och är det riktigt illa med den så kostar ju en en väldans massa pengar att reparera.
Så vart tusan är nu den där jättevinsten på Lotto, Måltipset eller Stryktipset då vi skulle behöva det just nu ju !!!
Fick in en stor humla idag här hemma, som Oliver tassisterade mig att fösa ut igen.
Han har legat raklång på vår lilla träbänk här ute, tuggat gräs och levererat små gräsbollsspyor ca 3 ggr om dagen.
Har etsat att så några Kiwi-frön idag också. Hoppas att de tar sig, men hur ser man skillnad på en hon- och en han-planta ??
Imorgon är det måndag igen, sen är det ju Valborg i veckan som kommer. Himlars vad det går fort, redan 1:a maj om några dagar.
Jag ska nog demonstrera i år "Bort med momsen på dill !!"