Hubba

Det finns saker som vi alla gärna kan klara oss utan att antingen behöva göra, eller uppleva i livet.
Bland dessa så ingår en del medicinska undersökningar. Gjorde ju ett simulerat arbetsprov igår, där de bland annat kollade hjärtat med ultraljud. Provsvaret kom redan idag, så min läkare på dialysen kom och berättade. Tydligen så hade de sett under undersökningen att då pulsen ökade kraftigt så var det visst vissa delar av hjärtat som inte fick lika mycket blod som alla de andra delarna. Så nu skulle de prata med en hjärtspecialist och se om jag ska behöva göra en sån där kranskärlsröntgen. Och detta är någe som jag helst skulle slippa vilja uppleva. Man går ju in via ljumsken och för en sond upp till hjärtat, och skulle det vara någe som de behöver åtgärda via en så kallad ballongsprängning, så görs det i samband med röntgen. Och det är ett sådant ingrepp som man är vaken under hela tiden. Och jag avskyr helt enkelt att vara vaken under en sån grej. Speciellt om det ska till att de behöver göra en ballongsprängning.
Det var likadant då de skulle en gastroskopi på mig, det slutade med att de fick söva mig. Att behöva svälja en slang gick helt enkelt inte för mig.
Sen då de ska ta ut sonden efter kärlröntgen så ska de ju tydligen trycka väldans hårt för att förhindra att det blir en blödning, och man får ligga kvar över natten. Och jag gillar inte att behöva ligga kvar en natt på sjukhus. Har jävligt svårt helt enkelt det där med då man ska ligga flera på en sal. Människor som man inte känner, som snarkar och låter då de ska sova. Nopes, inget för mig. Kan dela ett rum med en annan, men hatar att ligga på en stor sal där man delar rummet med 3 andra personer.
Sen har jag allmänt svårt för det där med alla sjukhusrutiner, provtagningar så tidigt på morgonen att inte ens tuppen i hönsgården börjat fundera på att vakna !! Mat på konstiga tider, och sjukhusmat som inte ens smakar vatten. Sen det att det står i ens journal att man är njursjuk och går i dialys, så blir det per automatik en speciell diet. Mat som jag vägrar att äta, för den är så jädrans vidrigt äcklig !!
Så kommer det till att det ska bli en kranskärlsröntgen och eventuell ballongsprängning så får de se till att ge mig 3 dubbel dos av Stetsolid via dropp innan de ens kommer att få peta på mig.
Ja jo, visst fattar jag att inför en kommande transplantation så ska ju hjärtat vara så bra som möjligt, för själva transplantationen är ju väldigt påfrestande för kroppen, och jag har inget emot att behöva göra en sån där kranskärlsröntgen, men jag vill helt enkelt inte behöva vara vaken under det hela.

När jag ändå är igång med att vara på "tvättäkta gnällig svensk"-humöret, så förstår jag mig helt enkelt inte på folk som är oärliga.
Vi har ju några riktigt äldre personer i koloniföreningen. De har varit med sen föreningen startade för 35 år sen. Men nu orkar en del av dem helt inte med sin lott längre, och tvingas att sälja den. Då tenderar det att dyka upp sådana där männskliga parasiter, som bara vill utnyttja att det just är äldre personer, som inte är helt friska men är väldigt ledsna över att behöva sälja sin lott.
Nu dök det upp just en sådan oärlig tant, som bara ville ha det så billigt som möjligt, och knappt ens tänkt att behöva betala ens det lilla, som hon själv hade bestämt att lotten skulle behöva kosta henne. Hon kom och påstod att hon köpt en lott av en av de äldre herrarna som vi har och krävde att få bli inskriven medlem i föreningen. Först får vi reda på att hon faktiskt varit medlem i föreningen flera år tidigare, med blev så opopulär så hon fick säga upp sitt medlemskap och skaffade sig en lott i en annan förening. Nu har den föreningen i sin tur sagt upp hennes medlemskap där.
Så beslöt hon sig visst för att komma tillbaks till vår förening. Vår ordförande tog kontakt med den äldre herren, och se, han hade inte alls sålt sin lott till henne. Vilket hon alltså påstod. Så hon sa alltså att hon hade köpt en lott, som inte ens hade sålts !! Fy fasen och tvi vale. Rent bedrägeri ju !!!
Så den äldre herren fick hjälp med att utverka en fullmakt till en annan person, inom föreningen att få hjälp med att sälja sin lott på ett mera riktigt sätt. Och att han fick riktigt betalt för den. Så nu är den såld till en annan, och koloniföreningens jurist har fått det berättat för sig, så att han kan varna andra föreningar inom förbundet för denna oärliga tant.

Solen har vart framme en del idag, men det har vart svinkallt i vinden . Så att sitta ute en stund på bänken på vår uteplats, efter det att jag kom hem från dialysen, var bara att skippa. Det var helt enkelt för kallt ute. Men Herr Oliver ville ut såklart, och han la sig raklång på bänken i solen, med nosen nerstucken i en av kattmyntaplantorna som börjat komma upp.
Nu ligger han på soffans rygg här bredvid datorn.