Hubba. Vem tusan har beställt vinter och enmassa minusgrader ?? Fast idag vart det ju ändå mycket bättre väder än vad som hade förutspåtts. Det började iofs lite gråmulet, och tillochmed några vilsna snöflingor fladdrade utanför fönsterrutan. Ja, jag har en fast plats på dialysen, och det är vid fönsterväggen. Enda abret med det hela är att just då det är kallt så blir det lite som kall-ras där, och jag som inte tillhör de mest varmblodiga, behöver extra tjockt täcke för att inte ligga och frysa under dialystimmarna.
Idag rådde det dock total brist på nya, rentvättade tjocka täcken, och det som jag hade i måndags åkte raka vägen ner i tvättpåsen då jag var klar. Hade lite problem i måndags nämligen, det översta stickhålet envisades med att läcka lite. Och innan jag hann känna att det just läckte, hade ett girigt täcke slorpat i sig en del av det röda.
Så, sjuksystern som jag hade idag, hämtade 2 st sånna där härligt statiskt sprakande sjukhusfiltar istället, samt en värmedyna.
Så jag bäddade ner mig, drog min halsduk över skallen så att det var bara nästippen som stack fram, och somnade.
Sen så kom killen med en hel tvättvagn fylld av nytvättade tjocka täcken, så då fick jag ett. Ovanpå allt det andra. En stund senare vart det dock lite för varmt med allt det där, värmedyna, 2 st filtar samt ett tjockt täcke, så då började jag skala av lite. Precis då kom en kompis, som jobbar på Danderyd förbi, och fick sig ett akut skrattanfall då han såg hela högen, av mig, täcken och filtar.
Nu har jag kokat klart märgpipan, som jag köpte till herr Oliver igår. Han fick provsmaka några råa bitar av den innan resten åkte ner i kastrullen, skuret i mindre bitar. Han slukade det hela på några sekunder, och ligger nu med magen i vädret och ett belåtet uttryck.
Imorgon ska jag göra ett sånt där arbetskonditionsprov. Och jag har noll kondis för närvarande så det ska bli intressant. Man ska cykla, och de mäter puls osv. Tur att man kan göra om det om några måander igen, då kommer det garanterat att se bättre ut.