Åh tvi fasiken vilket väder det har vart idag. Mörkt så att man knappt ens trott att det blivit dag idag, det har vart lika mörkt som en enda lång förlängning på natten från igår ju.
Halv storm har det blåst, och blött i alla former. Först regn, så den snön som kom igår vart raskt försvandlat till slask och is. Tjo vad det var livat att gå till soprummet för att slänga soppåsen och påsen med kattoalettrens.
Sen var det rena rama sjöslaget på tunneltaksparkeringen i Centrum, som jag går över för att komma till ICA Kvantum. Då jag hade den naivt glada förhoppningen om att all snö hade töat bort i regnet och blåsten, gjorde jag det fatala misstaget att ta på mig gympa-dojjorna.
Ni som sett Sagan Om Ringen, och scenen där de ska korsa det där hemskt stinaknde träsk-området med alla döda själar i, kan nog få en viss insikt om hur jag såg ut, skuttandes mellan de få någorlunda torrskodda asfaltsöarna. Och dessutom försöka att undvika att halka hoppsan på nån lömsk isfläck. Halkar jag så bryter jag jag någe, garanterat.
Lagom tills dess att jag hade handlat klart, packat ner allt i en stor papperskasse, så har det slagit om ute till att börja vräka ner snö.
Flingor stora som lappvantar, och i halvstormen.
Härligt kallt, slaskigt våta, hittade de in innanför jackans krage, medans jag åter siktade in mig på att klara mig någorlunda helbehållen över tunneltaksparkeringen igen.
Kassen var garanterat genomsur då jag äntligen trillade in genom dörren hemma.
Tur att jag hade mössa i alla fall, annars hade all härligt kallt, slaksigt snö hamnat rakt ner i kalufsen ju, droppandes ner i ögonen. Bläää
Nu, efter en stund hemma i värmen så känner jag att jag torkat upp någorlunda igen.
Lagom torr för att göra ett vattenbyte på stora karet.
Men först ska jag täta igen den tjutande springan i köksdörren, innan den driver mig till totalt vansinne.
I sommar måste vi verkligen byta isoleringstejp där.