Igår då jag kom hem från dialysen, ja Tokf-n hämtade mig, så kom han på då han såg det stora karet,"Jo ja just det, de där stora blå har slagits. Rejält, mun mot mun stod de och vispade upp resten av akvariet. Trodde att jag skulle behöva stoppa ner en pinne och sära på dem."
Idag ser de hemska ut, riktiga munsår så att säga. Och det ska föreställa en hona och en hane, har fått det bekräftat av en som kan blåciklider. De är nästan lika stora i storlek, honan är väl nån millimeter mindre, men inte mer.
Och det är inte första gången som de slåss, jag misstänker att de är lika starka i rang, så då hanen vill leka så blir det inget, ja förutom slagsmål helt enkelt.
Nån som har någe bra råd. Misstänker att de kommer ha kål på varandra snart om det blir ett likadant slagsmål igen som igår. Ingen vill ge sig, och de verkar vara jämstarka. Än är det den ena som backar, än den andra. Hopplöst.

Ska till Lagret imorgon i alla fall, måste köpa ny skumpatron till mitt stora Eheim.
Ska rådslå lite med dem, samt införskaffa en ny rödciklidhona.
Annars har det vart en lugn dag idag, vi var till Centrum, fikade lite och handlade sen. Gjorde ett vattenbyte på stora karet, ska fixa med pumpen imorgon, efter dialysen.
Till middag vart det en bit oxfilé, lättstekt i het järnpanna, med bakad potatis till. Smaskens.
Igår bröt vi julmaten med att gå på Indiska restaurangen. Den ska stänga för lite renovering nu under två veckor, fr.o.m 5 jan.
Tokf-n lider redan.
Det brukar ju bli några besök där för oss, i månaden.
Hans yngsta dotter, som firat jul med oss, hade vart inne i stan tillsammans med sin mamma och vart på mellandagsrean. Hon kom hem med en hel del kassar dinglandes i armarna, trött men nöjd med det som hon kommit över.
Det är inget som varken Tokf-n eller jag ger oss in på frivilligt, en mellandagsrea med en massa trängandes människor. Kilometerlånga köer till varje kassa, och minst 3 personer till som står och rycker i det som du själv hade tänkt att prova.Jag kan inte med då det är så mycket folk ju, då åker jag hem på studs.
Det andra karet behöver göras rent det med, det ska bli så skönt nu då jag blir klar med min Hepatit C-behandling i januari.
Då kan jag äntligen få upp mitt blodvärde en hel del, och därmed få mer energi och ork i kroppen.
Oliver har haft en rejäl lekstund med husse idag, det var full fart på "Smasch".
Dvs, att Oliver ligger på översta hyllan på klätterställningen, och husse kastar den ena leksaken efter den andra till han. Så smaschar Oliver till dem med tassen. Ett tag spelade de riktig pingpong med varandra. Husse kastade bollen, Oliver smaschade den rakt ner i golvet så att den studsade en gång rakt upp i husses hand igen.