Jisses vad mörkt det har vart ute idag !! Dimmigt, fint fint duggregn , och bara så där mörkt som om det aldrig blivit någon riktig dag alls.
Men iväg skulle jag, till tandläkaren kl. 11.
Så det vart att först knalla till Centrum för att införskaffa ett nytt månadskort, och sen knalla till tåget. Satte hjärtat i halsgropen då jag såg tåget inmot stan lämna perrongen. Hade jag sett fel i tidtabellen ?? Det skulle väl gå först om en kvart ??
Knallade till perrongen för att kolla på tidtabellen där , och jaaa, det var jag som inte hade kollat helt rätt på datorn. Hade helt missat att det även gick ett tåg kl. 10.29 och det som jag tänkte åka med, kl 10.39.
Tandläkaren jag går hos har sin praktik i Arninge, så det tar ju bara 10 min dit med Roslagsbanan från Åkersberga.
Sen väl där, flåsandes knallat alla trappstegen upp från perrongen där, kom jag direkt in.
Han kollade garnityret , tog lite tandsten sen var det klart. Så jag knallade tillbaks till tåget, precis då jag kom till perrongen igen ( det är lättare att gå nedför alla de där trapporna, än vad det är att gå uppför ju ) så kom ett tåg. Kollade på klockan först då jag klev på, den var 11.30. Himlars vad det besöket hade gått fort !!
Sen under eftermiddagen så kom pappa hit, och jag hjälpte att han att klippa håret. Han har inte speciellt mycket där oppe på toppen så att säga, så det blir att använda en rakapparat.
Sen så fikade vi, han tyckte väldans mycket om den saffranspannkakan som jag gjort.
Har gjort vår egna lilla "gran" här hemma. Vi har inte plats för en i rumsstorlek ju, så nu hade jag köpt kvistar av nån slags barrväxt, som är lite mjukare, har korta barr och lite små kottar på sig. Snorde ihop dem med ett sidenband, hängde lite prydnader i det hela och ner i en stor kruka. Vart helt okej, får väl se hur länge som herr Oliver tänker låta sakerna hänga dock.
Den enda riktiga gran som han har upplevt, var under en jul för många år sen. Han var väl ca 2 år gammal då, och vi hade en stuga i Idre som vi firade julen i. Tokf-ns båda tjejer var med oss, så julgran var ett odiskutabelt "måste ha på julen".
Hade med mig lite eget julgranspynt upp, lite kulor och röda julgransbockar i trä.
Under natten hade både Oliver och Musse ( som fanns då ) ägnat sig åt att plocka rent hela nedersta delen av granen, och lekt fotboll med alla julgranspynten. Tur att det var plastkulor som jag hade använt !!
Nu ska jag slänga mig i ett varmt bad, ge håret en ny omgång med färg. Imorgon ska jag in till stan, Tyrol på Gröna Lund, för att träffa mina arbetskamrater och äta jullunch tillsammans med dem. Det ska bli skojs.