Hubba.
Helgerna försvinner i rasande fart, och vi försöker ändå att ta det lugnt. I lördags tog vi tåget in till stan igen, till Östermalmshallarna. Vi hittade ju där förra helgen vad detvar vi ville prova att köpa hem till middag den här helgen. Fast först mumsade vi lunch där, och satt bara och kollade roat på alla människor runt omkring. Den ena med fler kassar dinglandes i nävarna, än nästa. Jag åt väldigt goda Wallenbergare, med gräddsås, potatismos, lingonsylt och pressgurka. Goooott !!
Tokf-n åt Kroppkakor med lite väl mycket kryddpeppar i, men de var också väldigt goda.
Sen så gick vi till den fiskhandlaren som vi hade spanat in förra helgen, köpte med oss hem varsin fylld laxboll. Den skulle in i ugnen sen i 175 grade i ca 20 minuter, fylld med en massa gottigheter.
Hummer, pilgrimsmussla, murklor, broccoli, parmensanost och lite annat som jag inte kommer ihåg. Ovanpå var det rivet parmensanost också. Sen gjorde Tokf-n en vitvinssås till det osså pressad potatis. Det vart hur gott som helst, som att äta på restaurang fast hemma ju.
Efter det att vi köpt laxbullarna så knallade vi till Bolaget på Regeringsgatan, och efter det in på NK. Vi håller på att byta ut våra badrumshanddukar, och fastnat för Pelle Vävare, och de säljer Pelle Vävare på NK. Det var bara vi och.....3 miljoner andra där inne, men vi stressade ju inte så det gick faktiskt bra med trängseln. Hade vart skillnad om man hade haft flera andra ärenden efter det och fått trängas i en massa andra butiker. Är allergisk mot sånt ju.
Sen begav vi oss hemåt igen och tog det bara lugnt resten av eftermiddagen.
Passade på att börja julpynta lite här hemma, men den stora kartongen får vänta tills nästa helg att plockas fram.
Sen igår, söndag alltså, så hade vi bara en sak planerat, och det var adventsfika med glögg på kolleföreningen. Men de som stod för det hela, hade glömt att vi ju stänger av vattnet där under hösten för att ledningarna inte ska frysa sönder. Så vi fick hämta stora plastdunken ur garaget, fylla den med vatten och åka lite tidigare än vi hade tänkt oss ju. Tokf-n släppte av mig vid Åkersberga Växförsäljning på vägen, det var ju julmarknad där under helgen. Så åkte han och lämnade dunkenmed vatten åt dem att koka kaffe med, sen så kom han själv till julmarknaden. Den var alldeles lagom stor, fina prylar, jag hittade en hängande glaskupa med 2 st små tomtar i, jättefin.
Sen har jag svårt begär för sådana där skruvade stora klubbor ( godis alltså ) som man bara hittar på sådana marknader, så det vart 2 st flerfärgade och en med polkagrissmak.
Sen så begav vi oss till kolleföreningsstugan, som var varm och skön med hjälp av en sån där gasolvärmare, och de hade dukat så fint med en massa levande ljus och lite julgirlanger på borden.
Sen hade de ordnat med 2 st lotterier, pengarna går ju direkt till föreningen, så vi brukar köpa en hel del lotter. Trot eller ej med på båda lottdragningarna så vann vi 1:a pris. Så det vart 2 st fina julgrupper att ta med hem, samt lite annat. Det brukar vara flera priser så att fler kan vinna, så för vår del vart det även en stor röd Amaryllis, en batterdriven pepparkvarn, och lite andra småsaker. Väldans trevligt, och de hade bakat så fint med en saffranskaka som var helt suveränt god ju. Har verkligen fått till en bra festkommité nu i föreningen som hittar på lite nya grejer och fixar och donar.
Sen åkte vi hem och tog det lugnt resten av dagen. Jag slog mig ner framför TV:n och planterade en julgrupp till pappa. Han fick en i fjol också som han vart så glad över. Som ett litet tack liksom för att han ställer upp och hämtar efter varje dialys ju. Så den fick han idag, efter det att han hämtat och skjutsat hem mig. Tokf-n hade åkt hem tidigare från jobbet idag, han hade inte mått så bra, så han låg nerbäddad under ett tjockt täcke då jag kom hem.
Nu har jag 2 st Amaryllisar som jag ska plantera under veckan, en stor röd ( den som vi vann ) och en dubbelblommande vitrosa som hette "Nymphf". På växtförsäljningen har den en amaryllisutställning inför julen varje år, så man kan se alla de olika sorterna som finns, och jag föll pladask för den här "Nymphf".