Ha, det vart inte ens frosthalka på marken imorse då jag skulle gå till bussen ju. Trodde ju att det hade blivit värsta slasket under natten, såsom det regnande igårkväll och temperaturen som sjönk likt en sten genom ett svart hål. Men inte då, det slutade visst att regna, och det var nästan helt torrt på asfalten.
Nu regnar det dock igen, regn regn och åter regn. Huvaligen vad trött jag är på det, så var det riktigt råkallt ute. Så det vart att ta på sig tjocka jackan imorse.
Precis innanför entrédörrarna på Danderyd på morgonen då man kommer, så står det en liten vagn där man kan köpa nygjorda mackor, lite frukt, juicer och så. Där köpte jag både i onsdags och idag en ostfralla. De serverar en macka om man vill under dialysen, men det är ju så stora mackor, och de har antingen bara skinka som pålägg, eller hårdkokt ägg utan kaviar. Vem kan äta en äggmacka utan kaviar ?? Inte jag i alla fall Och de har bara stora brödskivor. En sån stor macka orkar inte jag tugga i mig, så då köper jag hellre själv en liten halv ostfralla. Och dessutom idag så hade de Lussekatter !! Så det vart en Lussekatt och en halv ostfralla som jag kunde smaska på till fikat, innan jag somnade. Hann knappt ta upp Lussekatten ur påsen förrens det började att nosas omkring av sköterskorna därinne, samt av de andra patienterna. "Det luktar saffran !! Men vart kommer det ifrån då ?? Aha, vi har hittat den skyldige !!"
Igår hade Tokf-n vart på bio, tillsammans med hans kompis, dennes fru, samt en kusin till frun, som också är där på semester en vecka.
Lite annan slags biograf än de som vi har här hemma, stora fina läderfåtöljer, servering under filmen. Hur lyxigt som helst. Sånt skulle ju aldrig funka att ha här hemma, efter första filmvisningen skulle väl hälften av fåtöljerna vara antingen sönderskurna, nerkladdade, och resten av salongen i nästan samma skick. Vet ju hur det brukar se ut runt omkring en då man vart på bio här hemma, och hur mycket skräp på golvet som man måste vada sig igenom då man ska ta sig ut.
Och skulle man börja med servering under filmen så skulle det la ställas krav på att man ska få ta med sig egen likvärdig matsäck.
Det var visst lite småplocksmat och så som serverades. Här hinner de ju knappt få en ny busshållsplats på plats, förrens det står några gäng på kö som ska slå sönder den.
Så trist, det finns ingen respekt för att hålla saker och ting i ett snyggt skick, allting skulle bli så mycket trivsammare då. Och funka bättre. Där nere slängs det inga stenar mot bussarna eller så, här i Sverige får de ju ställa in turer för att inte riskera chafförernas säkerhet. Idag skulle de till Irish Village igen, de har vart där en gång tidigare i veckan.
De har byggt upp som 2 kvarter från Dublin där, med restauranger och pubar, och de är ett av de få länderna i världen som kan direktimportera Guinness från bryggeriet på fat.
Väldigt mysigt är det i alla fall.
Sitter man i värmen, under svajande palmer, en fontän strax brevid, och i Irländsk miljö och en kall, skummande Guinness i handen.
Skulle ni ha vägarna förbi Dubai, av en slump eller så så bara måste ni besöka Irish Village ju !! Ni kommer inte att ångra det !!