Nu har jag inte skrivit på ett tag, inte orkat liksom.
Igår somnade jag före kl 21.30 på kvällen, och hade ändå sovit större delen av dagen. Först under dialysen, sen på eftermiddagen ( missade visst 3 samtal vilket telefonen skvallrade om ) och höll mig knappt vaken tills det att jag krupit ner under täcket. Hann dock fixa lite middag, en riktig "gourmémiddag", kokt wienerkorv med stuvade makaroner till. .
I måndags dock var jag piggare, träffade MK efter dialysen. Det var bara sååå trevligt ju. Vi stannade vid Täby och åt lunch på Sawadee där. Smaskens. Sen vart det en fika här hemma. Och en rackarns massa snickelisnack.
I tisdags så jobbade Tokf-n hemma, efter att ha lämnat bilen på service strax efter kl 7 på morgonen, sen promenerade han hem. Stannde på McD för en liten frukost gjorde han också.
Jag passade på att rensa lite här hemma i tisdags, papper. En massa gamla papper. Hittade bla mitt kontrakt då jag hyrde ut min gamla lägenhet i 2:ra hand. Det var innan det ens vart 90_tal ju. Himlars vad tiden trillar på.
Jag hittade även alla papper från det att jag sålde den gamla lägenheten, och köpte den nuvarande lyan. Plus en maaassa gamla lönebesked. Undras vars alla de pengarna tog vägen, som de papprena påstår att jag tjänat ??
Idga så skulle Tokf-n på rajtamtajtam efter jobbet, med jobbet. De skulle visst äta en bit och sen gå på sån där spök-vandring i Gamla Stan.
Så, med det vädret som var imorse, pliskeliplask mot fönsterbläcket och kolsvart ute, så ställde jag upp och skjutsade honom till jobbet, sen vart det mera likt forsränning hem istället för bilkörning. Jisses vad det skvalade ute.
Sov en stund till efter att ha smaskat lite frukost då jag väl kommit hem, sen så begav jag mig till Akvarieleasing. Men den killi-honan jag hade hoppats att de skulle haft inne, fanns inte. Så sen vart det en snabb lunch och avkollande av zoo-butikerna i Arninge. Ja det är ju 2 st där, DjurMagasinet och Zoo-Companiet.
Köpte en Fluval-4 plus, till 250 literskaret. Har ett ytterfilter till det, men får liksom ingen fart på vattnet. Nu är det desto mera fart i det, efter vattenbytet, och lite ommöblering.
Och därmed bättre syresättning.
Stoppade ner doppvärmaren igen, men se den har eldat på av bara fasiken efter det att jag pluggade in den, så nu har jag dratt ur den igen. Annars har jag nog kokt fisk imorgon ju.
Det verkar vara någe fel på den.
Köpte hem middag från en av kina-krogarna i Centrum. Orkar inte stå och laga till någe själv ju. Vädret var betydligt bättre nu ikväll också att bege sig ut i. Det hade slutat att regna, men nån värme var det inte att skryta med.
En kompis hade ringt medans jag var borta idag, så jag ringde henne då jag kommit hem igen. Det var en inbjudan till att smaska smörgåstårta på lördag, hon vill fira sin födelsedag ju.
"Är det nu du fyller år ?? Är det inte i november ??"
"Egentligen är det idag, men vi firar det på lördag."
Mamma var en hejare på att komma ihåg allas födelsedagar, jag är bokstavligen talat fullkomligt hopplös. Kan skriva upp det i almenackan, sen förlägger jag almenackan.
Tur att folk har börjat att fatta det hela, så att de ringer och ger mig en vink. Min brors, min fars och Tokf-n är de bemärkelsedagar som jag har någorlunda koll på, resten är ett enda blurr.
Tokf-n frågade mig häromkvällen om jag kom ihåg vilket år det var som vi gifte oss. "Eeeeeeh...hmmm...var typ inte 3 år sen...eeeeeeller ??"
Då tittade han lite tvivelaktigt på mig faktiskt, "Men snälla, säg att du kommer ihåg nu !!"
Alltså, bemärkelsedagar är inte min starka sida. Verkar inte ha ärft en gnutta av den genen från mamma ju.