Idag hade jag 3 km lerjord under varje sula att balansera omkring på.
Det vart ju kanonväder, strålande sol och lite blåst.
Så då jag väl vaknat till liv igen, kring 12-snåret Tokf-n hade visst gjort några tappra försök att få liv i mig under förmiddagen, men inte fått någon direkt respons. Min kropp hade nämlgen haft vissa åsikter om vad det var jag hade stoppat i mig under gårdagen under de tidiga morgontimmarna. Det var inget som helst fel på maten jag hade ätit, bara mängden tydligen. Och då blir jag helknockad för några timmar framöver, typ halva dan.
Sen så åkte vi upp till kolonilotten. Gårdagens busväder hade satt sina spår i grönsakslandet, med det att jorden vart väldigt leraktigt kladdig, och vi hade potatis att plocka upp.
Så efter bara det att några plantor hade grävts upp, så hade den fastkletade massan under varje skosula vuxit rejält. Vi var lite oroliga för att potatisen kanske skulle ha börjat att ruttna lite, den har ju vart kvar i jorden lite längre än planerat så att säga ju, men det var inga som helst problem.
Vi fick upp totalt 2 st fulla stora plastbaljor, flera kilo alltså, så nu har vi fin potatis ett bra tag framöver. Och lök.
Vi plockade de sista mogna tomaterna ur växthuset, och jag har plockat de som är gröna och lagt på mogning. Den plantan med stora tomater på har ju satt fart under de sista veckorna, så där har vi flera tomater att skörda tills nästa helg. Nu tog vi bara de 2 krukorna med plommontomater på, klippte ner dem och la resterna på komposten.
Rev upp de nervissnade resterna av vår gigantiska squashplanta, nattfrosten som varit 2 ggr hade gjort sitt med den.
Sen efter all potatis var upptagen, bönplatorna uppdragna, liksom majsstängerna, så hämtade Tokf-n spaden och började gräva upp hela grönsakslandet, vända på jorden alltså.
Vi fick se maskar stora som små ormar, fin jord alltså. Välmatade maskar. Dessa hjälpte vi i skydd igen genom att ösa jord över dem.
Nästa helg blir det att vintertäcka en del av det som står på uteplatsen vid stugan. Torka rent allt och täcka köksbänken och så.
Växthuset ska sopas ur, allt därinne ska plockas ihop ordentligt.
Planerna för vad som ska odlas och förgros därinne nästa år harredan börjat att ta form.
Han orkade inte gräva runt hela landet dag, tro tusan det, det är tungt som tusan att göra ju, så resten ska grävas nästa helg. Så han hämtade maskrosupptagaren istället, och satte sig på bänken, tog av sig sina kängor med några hekto lerjord under varje skosula, och satte sig och började skrapa bort det hela. Såg ut som han var en omvänd hovslagare ju.
Sen var vi ganska så nöjda med dagsverket på kole idag, åkte hem och tog varsin välförtjänt fika. Nu ikväll vart det ett besök på Indiska restaurangen här i Centrum.
Vi är rejält mätta nu, och så där lagom söndagströtta. Efter mycket sol och frisk luft under dagen och en smaskig middag i magen, då mår man ju ganska så skönt i kroppen ju.