Idag har det var minusgraderade vårkänslor. Det har snöat, gnska så ymnigt, i byar. Däremellan har vårsolen blakat på av bara attsingens. Då vi knallade till centrum, så verkligen kändes det hur den har börjat att värma. Sen strax efter kom det ytterligare en ymnig snöby.
Igår, då jag kommit hem efter dialysen, så var det strålande sol, rakt in på vår uteplats här hemma. Herr Oliver fick gå ut, och han placerade sig omgåendes på träbänken nedanför köksfönstret, med nosen rakt mot solen. Där satt han och bara njöt i en liten stund. Sen kom grannen ut med sin ystra kungspudel Tuva. Hon är världens snällaste, och har träffat Oliver tidigare, men hon far ju fram som en virvelvind, glad och viftig i hela kroppen. Så Oliver fräste till, han vart lite rädd, tar ju ett tag innan de kommer underfund med varandra efter vinter igen. Så då var det bra, raka vägen in.
Fick reda på igår att en vän, från den tiden då vi chattade och var ett ganska stort gäng som brukade träffas, hade gått bort pga cancer. Vila i frid nu kära S. Vi kommer att sakna dig, din värme och sköna humor.
Gör ett sorgligt konstaterande att de nära och kära som gått bort från oss, de senaste 5 åren, så är det pga av just cancer. Även om de kommit långt i sin forskning, så skördar denna fruktansvärt hänsynslösa sjukdom sina offer.
Vår bil står på verkstad för tillfället. I måndags morse, så sa det tjong vid vänster framhjul då Tokf-n backade ut ur garaget och vred om ratten. Vid närmare granskning av verkstaden på tisdagen, visade det sig vara fjädringen. Igår då vi lämnade in den på morgonen så hade fjädringen gått helt av.
Kostar ju inte gratis att reparera, pengar som man känner att man kunde gjort mycket skojigare saker för. *sucka*
Så, för att muntra upp oss lite, övertalade vi utan problem, min far att plocka fram sitt våffeljärn. Sen så sattes det på nymalet kaffe och gräddades våfflor, som åts upp med smaskig sylt och grädde till sista smula.
Det blir ingen 3-rätters middag ikväll, det är då ett som är säkert !!


Ps. Har en fråga, vart kan man hitta vilka djurarter som är utrotningshotade ?? Och vart kan man hitta vilka djurarter ( främst marina ) som det är förbjudet att fånga ?? Tacksam för svar. Ds