Idag har det vart riktigt slibbettislabbgråhöstruskväder.
Fint fint duggregn som gjort att man blivit dyngsur bara man stuckit ut nostippen. Men jag var en sväng till kolle trots allt, släppte av Tokf-n som skulle på kolleföreningsmöte, och knallade upp till lilla lotten för att kolla hur det stod till med växthuset. Det fanns en massa smaskigt mogna små pärltomater att skörda. Nya paprikor har kommit, och tydligen satte den sena höstsolen som varit, fart på en ny blommning. För det var fullt med vissnade små blommor på kvistarna. Min lilla miniaubergin hade också vuxit, fråga mig inte hur, för jag har inte vart där och vattnat ju, men från ca 0,5 cm i omkrets till 2 cm runt midjan. Helt otroligt ju.
Var till fiskvagnen efter det, som står utanför Willys i Åkersberga, för att kolla om han hade några fina krabbor. Han hade 3 st små rackare , så det vart att ratta vrålåket vidare till fiskvagnen utanför Willys i Arninge istället. Där fanns det lite mer att välja på, så det vart 2 st stora och en mindre till mig själv då. Vi ska ha krabbsmaskelismask hos pappa ikväll ju.
Sen vart det att grabba en lunch med sig hem från McD. Till Drive Thrun var det kilometerkö, så det gick snabbare att parkera bilen och gå in och köpa det som jag skulle ha med mig.
När jag kom hem och Tokf-n öppnade sin QP, så hade de visst förväxlat QP:n med McFeast, och haft vit kladdsås även på QP:n. Han tyckte att det var en smakupplevelse som han kunde vara utan i fortsättningen. Kan ni förstå ??
Sen har jag legat halvslumrandes i sängen med sudoku-tidningen balanserandes i knäna.
Jag gjorde saffransäpplekakan häromkvällen, den var smaskig. Pappa fick sig en bit till fika efter det att han hämtat mig från dialysen igår, fredag.
Nu har det faktiskt klarnat upp en del ute, slutat att regna, och man kan skymta solen vagt mellan molnen.
Hoppas att det kan bli juste väder tills imorgon, då kan vi ju vara på kolle ju och dona lite.