Mjaha, då var det visst fredag igen då.
Tog mig en hel vecka att skaffa ett nytt sjukintyg, det andra passerade utgångsdatum i månadsskiftet. Och det är ju viktigt att sådant flyter på, annars kan det bli rejält knas i maskineriet ju. Och sådant vill man helst undvika ju.
I måndags glömde jag bort det helt, i onsdags hade jag med mig kopian på det gamla, och läkaren sa att jag skulle få det nya innan jag var klar och skulle åka hem från dialysen. Men det kom visst lite annat emellan, så han kom ångandes och sa att jag skulle få det idag istället, läs fredag alltså.
Sagt och gjort, jag somnade som vanligt och vaknade då det var en halvtimme kvar. Då kom jag på vad det var jag skulle komma ihåg idag, fredag, det nya sjukintyget. Näe, han hade inte vart där och lämnat någe nytt medans jag sov, så sköterskan ringde på läkaren.
Han kom ångandes då jag var klar och lämnade över det nya, tack.
När jag kom hem, och skulle kopiera det nu ikväll, så ser jag att han skrivit dagens datum på det !! Inte från den 1:a, för att det ska följa min gamla sjukskrivning. Inte bra !! Det kan bli riktigt mankemang i maskineriet då ju, om det plötsligt fattas några dagar, vet ju aldrig om det är någe nytt snille på Försäkringskassan som får för sig att kolla på det hela.
Så nu får jag hugga tag i han på måndag igen, och antingen be om ett nytt som bara täcker de dagar som fattas eller ett helt nytt, och då ska jag helst ha det i handen innan jag åker hem på måndag igen. De ska ju ha en kopia på det hela på jobbet, och det ska ju helst vara inne inom 14 dagar efter det att det gamla intyget gått ut. Squark.
Ibland blir det bara mer knas än lovligt ju.