Idag såg jag 3 st nyutslagna Krokusar. Trodde knappt mina ögon, Men de stod där, vackert lila-färgade. Pappa berättade att hans Spiréahäck har börjat blomma igen, det har varken han eller jag upplevt tidigare. Vilken årstid var det vi hade nu igen ?? Solen är i alla fall på sitt allra bästa humör , underbart varmt ute, och en jädrans massa nyvakna feta flugor !!
Så fort jag öppnar dörren till vår uteplats här hemma för att släppa ut herr Oliver , så står de surrandes på parad, "Hon har öppnat nu !! Fri fart in !! Jag har tjing på kattmaten !!"
Sen är det den vilda jakten med gula lilla insektetennisracketen som gäller. Fattar bara inte hur många smällar en sån där riktigt fet spyfluga tål. Jag menar, får in en riktig fullträff, det smäller ljudligt och gnistorna flyger.
Likt förbaskat flyger den feta fula flugan vidare.
Så fet att inte ens Oliver vill bita i den, efter det att han lyckats att smascha ner den med tassen. Han är inte världens mest aktiva flugjagare nu för tiden, men en och annan surrande svart fet sak, kan han tänka sig att jaga ifatt och smascha till med framtassarna.
Musse var desto bättre flugjagare, stora som små, bara de rörde på sig. Och sen fanns det inte ett spår kvar av den flugan, förutom en nöjd liten kisse som satt och slickade sig om munnen.
Oliver föredrar att stoppa i sig det som serveras på hans mattallrik. Idag var det kokt kött som stod på menyn.
Har planterat om lite idag, en orkidé som var planterad i en glaskruka då jag köpte den, har hamnat i en lite bättre kruka. Några kiwi-fruktsfrön hamnade i en kruka med jord, får la se om de kommer att ta sig. Man kan ju alltid hoppas. Sen var det ju det där med att man visst ska ha en hon - och en han-planta om det ska bli nån befruktning alls, och hur i hela friden ser man skillnad ??
Tokf-n erbjöd sig att han ville följa med till Bollmoras auktion på lördag.
Jag hade ju inte tänkt att stanna kvar för att buda på någe, utan ska dit, kolla vad som finns av intresse på fasta bordet ( ampelluriasnäckor samt växter ) och slänga ett snabbt getöga på utbudet av fiskar till auktionen. Sen har vi ju kolonilotten som främsta prioritet den här helgen.
Det är ju en del att ta hand om där, så man får ta lite i taget. Är det sol och fint väder vill man ju kunna ta säsongens sista fikastund också såklart !!
Jo ja just det, har börjat att blogga på www.metrobloggen.se under Catz4ever.
Om ni är nyfikna alltså.
Jo ja just det, om det mot all förväntan skulle vara någon som är intresserad av att vilja ha ca 20 kg kolsten, så kan jag ta med detta till Bollmora på lördag. Ni får dock släpa det själva därifrån. Det levereras i en hink.