Idag ser det ut att bli rikitgt, riktigt jättefint väder ju. Solen skiner, men det börjar bli lite så där höstsvalt i luften. Oliver tassar omkring på uteplatsen, nosandes än på det ena och än på det andra grässtrået. Det tredje tuggar han i sig.
Häromdagen jagade han en vårtbitare, tills jag ingrep och räddade den.
Att han tuggar i sig en och annan gräshoppa har jag inget emot, men en vårtbitare, nopes, där går gränsen. Idag tänkte jag börja göra iordning trälådorna här ute, som står på varsin sida av träbänken, som vi har på vår lilla uteplats. Ska ta bort de två plastlådorna som för närvarande står i dem, och sätta i sån där täckduk istället.
Sen har jag varsin ros som ska planteras, men ingen jord. Och ingen bil att kunna åka iväg och köpa jord. Cykla orkar jag inte, det är för långt och ja visst ja, ingen pakethållare på cykeln heller ju. Jag har faktiskt inte cyklat alls i sommar, det har liksom inte blivit av. Det blir en promenad istället, till Zoo-butiken lite senare. Ska se vad de har i växt- och fiskväg. Skulle behöva lite fler Rosentetror, och minst 2 st små nya Praktbotior. Det börjar bli lite väl mycket med snäckor i gruset nu i 250 liters. Sen så skulle det inte vara fel med några fler 5-bandsbarber.
I sommar har jag äntligen fått nytta av de fyra 10-litershinkar med engelskt akvariegrus som jag haft stående på uteplatsen. Försökte att skänka bort det gratis, men blev bara av med 2 hinkar av sex. Folk går tydligen hellre och köper svindyrt än att tar det gratis. Ändå hör man så många klaga på att de inte har pengar, hur dyrt allting är, osv osv. Men "kostar det gratis måste det ju vara någe fel på det det eller hur ??"
Jag har helt enkelt grävt om min rabatt här hemma och, runt den hamnade en hel del av gruset. Det vart kanonbra.
Så nu har jag en hink kvar.
Pappa ringde nyss, han höll på att plocka ihop där hemma för han skulle ut och segla nu några dagar. Han vill passa på att njuta av vädret, och sen ska ju båten upp på land i början av Oktober igen. "Sommaren är kort, det mesta blåser bort..."
Så nu blir det för mig att ta tåget eller bussen hem från dialysen några dagar. Min chafför är ute på böljan den blå ju !!