Inte dagen idag utan den som var i lördags. Egentligen skulle jag vara med på årsmöte o dyl men när jag skulle kliva av bussen, med en fullpackad ryggsäck, var där en isfläck med vatten på. Pladask, skrapade upp båda knäna, sträckte mig i ryggen och nacken - och när jag skulle ta mig upp igen gled benen bara iväg åt alla håll (jag stod på alla fyra) så jag nästan gick ner i spagat. Jag såg nog ut som Bambi på isen men ont gjorde det - överallt. speciellt dagarna efter. Sträckte även lårmusklerna efter spagatövningen

Akvariefronten: Asiensoppan simmar på, och de övriga två befiskade karen också. Inget uppseendeväckande händer där. Har två tomma småkar med växter och snäckor, som står på vänt för ev odlingsprojekt.

Kattfront: Sisa har fått tillbaka sitt eksem, troligen för att hon tjuvat av Lilla Katts mat (Sisa är allergisk mot visst foder och går på trist dietmat). Lilla Katt har kommit på att man kan hoppa upp OVANPÅ dörrarna och njuter av att vara högre än alla andra! Hon har också tagit för vana att gå ut på balkongen och bli (frivilligt) utestängd - för att efter högljutt jamande bli insläppt och malligt svansa ut i köket "Jag har varit ute - precis som mamma!" (Sisa är ju utekatt men inte den Lilla).

Familjefronten: folk fortsätter dö och insjukna. Sonen har börjat nytt gymnasium. Min lillebror jobbar på som polis. Mamma ser resignerat på fakta att hon, efter ett helt liv som ensamstående arbetande mamma, inte kan gå i pension vid 65 utan måste fortsätta jobba till 67. Tänk att ett helt arbetsliv ska mynna ut i mindre än 10 000 efter skatt Min egen pensionsförsäkring sjönk med dryga 6 000 kr under 2008.

Situationen i Israel/Gaza gör mig oerhört betryckt. Jag bodde i kibbutz i Israel som liten, och pratade flytande hebreiska när vi kom hem efter 3 år. Misstänker att de vi kände då, lider något fruktansvärt nu.

Jag låter dyster - jag vet. Men det vänder nog när kroppen inte gör ont överallt, ekonomin blir bättre och det blir fred på jorden. Eller vad tror ni?