Alla andra har en massa fina vinterbilder men inte jag - jag har nämligen FORTFARANDE inte kopplat in datorn hemma. Men i helgen gjorde jag ett jätteryck med upppackningen och kommer nu faktiskt ända fram till skrivbordet i det blivande arbetsrummet Till er som inte vet, så har jag "sparat" uppackningen efter flytten i juli - tills det blir "sämre väder" Så tolv flyttkartonger, ca tio plastsäckar och diverse smålådor har stått uppstaplade i arbetsrummet tillsammans med min symaskin (ÅH vad jag saknar den!!) datorn, en taklampa och hela min musiklanläggning inkl skivor (som jag också saknar jättemycket). Kanske nästa helg att allt är borta?

Lilla katt fick en chock när jag öppnade balkongdörren i lördags. Hon tog sitt vanliga enmeters-skutt ut - och formligen flög tillbaka AJJ marken bits!! Förra vintern, som var hennes första, var det ju ingen snö att titta på. Nu satt hon som förtrollad, kollade först sina egna tassavtryck, sen upp i luften på de singlande flingorna och tassade på dem. Men tunn som hon är klarar hon bara ett par minuter i taget, sen måste hon in och tina upp sig i torkskåpet så det blev många vändor med balkongdörren i helgen.

Och ÄNTLIGEN har jag sovit tre hela nätter i rad, och drömt så roliga drömmar att jag vaknat med ett leeende och t o m ett skratt. Detta efter flera veckors sömnlöshet och ångest. Så denna snöiga kalla måndag är jag på prima humör

I fredags håvade jag upp sex scalarer och fyra purpurhuvudsbarber ur jobbkaret. Scalarerna fick flytta hem till en annan zoopetmedlem och barberna till mig - de blev nämligen grymt mobbade av cikliderna som delar burk med dem och jag kände att det inte funkade längre. Det var ju bra, för hemma hade jag tre hanar och en hona, och i jobbeburken fanns det tre honor och en hane, så nu är det mer jämnt Men de nyflyttade firrarna är fortfarande extremt stressade (tre dagars senare ) och flämtandas. Undrar om de är sjuka...?

Avrundar med ytterligare en Snoknos-anekdot: när jag efter avslutade kvällsgöromål sjönk ner i min fåtölj framför tv:n i fredags kväll, fick jag i dunklet (har bara en liten lampa tänd i tvrummet) syn på något som såg ut som - ja, skinnet på insidan av ett äggskal?? Fast det var tjockare... gick runt i lägenheten och klämde på detta runda, vita, gummiartade hölje och funderade på vad det kunde vara - VEM som var skyldig var ju inte svårt att räkna ut. Kom till sist på det: ni vet det där gummiaktiga som finns runt runda energilampor?! Kattkräket hade skalat en glödlampa och inte nog med det - hon hade tänt lampan också!

Den här katten är verkligen makalös.

Ha det så gott i snön, alla!