.... och kan inte slita mig från datorn, trots att jag är klar för dagen. Ni vet? När man sitter och surfar runt, hittar massa spännande saker och länkar man bara MÅSTE följa. Jag har haft ett av mina dubbla arbetspass denna vecka, vilket innebär att jag efter mitt heltidsjobb går vidare till mitt extrajobb (f d jobb ) vilket ger en arbetsdag på ca 12 timmar... men det blir fett i plånboken

Lite fiskprat: mina gobies har gjort ny rom, som hanen vaktar under sin sten. De har nu lagt tre omgångar med rom, som sen försvinner spårlöst. Vem äter upp den? Hur?! Hanen är ju envis som en terrier och jagar bort allt som kommer i närheten. Misstänker äppelsnäckorna...

Inspirerad av Sonja (som i så mycket!) tog jag tid på mitt senaste vattenbyte. Jag tömmer med hink och fyller på med slang, det tog en trekvart för mina sju kar. Inkl lite växtröjning och pumpfiffel. Allt vatten som tömdes, hällde jag i badkaret för att dubbelkolla så inga räkor eller annat smått for ner i avloppet (fiskade upp en gäng små äppelbebisar som lätt dras med).

Medans jag höll på med det, så funderade jag ett varv till på de där räkorna som förflyttar sig så mystiskt. Jag använder ju inte samma slang till de små karen som de stora...? Så de kan inte ha liftat med den. För er som inte hängt med, så hittade jag först en körsbärsräka (som säkert hängt med växter när jag flyttade lite flytisar) i gobykaret, för att senare - MYCKET senare, flera veckor! - hitta två körsbärsräkor TILL i samma kar, och jag är hundra på att de inte var där från början, med den första.

Så jag har tänkt på flera olika varianter: kan de sitta i morrhåren på katten, som dricker ur alla akvarier?

Kan de gå korta sträckor på torra land? Om de tycker att det är för många räkor där de bor... (de ynglar ju av sig som tosingar)

Över till mina roliga "barbar" Varje gång de får sitt vatten bytt, sitter de under största växten i flera dagar och darrar av skräck. Och BARA barberna (jag har kopparbarb och fembandsbarber ihop). Corys, häxmal och ottosar är helt obekymrade. ???

Djur är intressanta, man har alltid något att fundera över... nä nu MÅSTE jag åka hem till den trista tonåringen bye bye för ikväll!